Трудно човек може да си представи по-комерсиален продукт от Шампионската

...
Трудно човек може да си представи по-комерсиален продукт от Шампионската
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща! Прогнози за 1/8-финалите в сряда вечер

Трудно човек може да си показа по-комерсиален артикул от Шампионската лига по футбол. Най-големите и богатите тимове!

Почти постоянно и тези с най-солидна фенска маса стигат напред в шампионата и генерират големи доходи - за клубовете, за малките екрани, които имат правата, за заведенията, които оферират на клиентите си развлечение в средата на седмицата. И по никакъв начин не е инцидентно, че в последните сезони от УЕФА вършат всичко допустимо, с цел да разпрострат колкото се може повече във времето конкуренцията и да предложат колкото се може повече мачове на феновете на футбола. Така осминафиналите се организират от 14 февруари до 15 март. Днес предстоят нови две срещи.

В идващите редове ще се концентрирам върху мачовете Борусия Дортмунд - Челси, Брюж - Бенфика в чисто футболен аспект и ще предложа (аргументирано) прогнозите си:

Борусия Дортмунд - Челси:

Ще чуете името на Джуд Белингам много пъти. Суперталантът на британския футбол е фигура, към която се шуми непрекъснато - къде ще заиграе след престоя си в Борусия, кой ще заплати баснословните суми, с цел да си подсигурява услугите му. Ала първият тим от Албиона, който ще си има работа с Белингам, е лондонският Челси. Между другото това ще е първи мач сред двата тима в исторически проект. Дортмунд усили серията си от следващи победи след паузата за Световното състезание на шест след 2:0 над Вердер Бремен. За германците най-пресните проблеми са свързани с контузилия се в упоменатия дуел Юсуфа Мукоко, в чието неявяване евентуално офанзивата ще поведе един от най-симпатичните футболисти напоследък, радващ се на уважението на всички в специалността поради сложната си житейска орис - Себастиян Алер. При Челси е мъчно да се планува по какъв начин тъкмо би изглеждал тимът поради големия брой футболисти и непоследователната идея на Греъм Потър. Беноа Бадиашил, който в последните срещи е измежду твърдите титуляри във Висшата лига, въобще не е картотекиран за Шампионската лига, тъй че явно защитата на англичаните ще претърпи известни корекции и сътрудникът на Тиаго Силва в центъра на отбраната по всяка възможност ще бъде Калиду Кулибали. Рийс Джеймс и Бен Чилуел ще бъдат по двата фланга пред Кепа Арисабалага. Пиер-Емерик Обамеянг напълно изпадна в недружелюбност и също няма картотека за мачовете в Европа. Нголо Канте продължава да е невъзстановен, под подозрение са Уесли Фофана, Матео Ковачич, Денис Закария и Рахийм Стърлинг. Интересно ще бъде да се следи играта на Жоао Феликс, почнал комшарно с червен картон в първия си мач за Челси, само че понравил се много с играта си в събота в лонондското дерби против Уест Хем, когато означи и гол. Като цяло нападението на англичаните включва задоволително скорост и досетливост, като с изключение на Феликс почитателите могат да чакат изобретателни ходове от Маунт, Зиеш, Хаверц и стомилионния Мудрик. Дали поради офанзивната си мощност или представящата се солидно в последните няколко мача защита, предсказвам, че Челси ще отстрани Борусия Дортмунд, само че интригата ще бъде налична до последните минути на реванша. Към 1/4-финалите продължава Челси.

Брюж - Бенфика:

Съвсем разумно - тази двойка няма да притегли вниманието на по-претенциозните последователи, жадуващи само и единствено за blockbuster-и, както биха се изразили американците. Брюж е най-приятната изненада в това издание на Шампионската лига и по никакъв начин не е за подценяване, че белгийците излязоха от група с Байер Леверкузен, Порто и Атлетико Мадрид. Ханс Ванакен си остава персоната, към която се шуми най-вече. Андреас Сков Олсен има проблеми с бедрото и евентуално ще отсъства, а головете се чакат от централния нападател Роман Яремчук. Бенфика постоянно се появяваше в медийното пространство през януари, само че повода не беше внезапно нарасналият се интерес към португалския шампионат, а трансферната сага към международния отличник Енцо Фернандес, който в последна сметка пое за голяма сума към Челси. Бенфика отпадна за Купата на страната против Брага преди няколко дни, което утежни настроението в отбора и в този момент е време за Гонсало Рамос, Гонсало Гедеш и Рафа Силва да върнат усмивките в съблекалните. Стабилна белгийска опозиция, само че въпреки всичко португалски триумф. Към 1/4-финалите продължава Бенфика.

Автор Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР