Tрудните времена водят до много притеснения и неизвестност, но последните

...
Tрудните времена водят до много притеснения и неизвестност, но последните
Коментари Харесай

Българска компания дава на служителите си ден отпуск за доброволна помощ на бежанци от Украйна

Tрудните времена водят до доста терзания и неопределеност, само че последните няколко дни демонстрираха, че едно е несъмнено: хората, без значение къде се намират по света, могат да се обединят в поддръжка на тези в неволя.

За да покаже, че дейностите споделят повече от думите, ще даде 500 хиляди лева в поддръжка на украинските бежанци. Предвидената помощ е в две съществени посоки. От една страна TBI ще подкрепи неправителствени организации в страните, където оперира - България, Румъния и Гърция, които обезпечават облекла, хигиенични артикули и всичко от първа нужда за хората в потребност. А от друга - своите чиновници, намиращи се в Украйна, както и техните фамилии.

Но има и още нещо. Екипът на TBI Bank, формиран от 16 националности, в това число 42-ма украински жители, пази на първо място полезностите на хуманизма. През уикенда чиновници на TBI Bank пътуваха до румънско-украинския граничен пункт Сирет-Порубное с персонални коли, с цел да вземат и настанят бежанци или да донесат храна и топли облекла на нуждаещите се фамилии от другата страна на границата. И тази помощ няма да спре.

Освен това екипът на TBI е в денонощна връзка с сътрудниците си в Украйна и е в цялостна подготвеност да настани, помогне с логистика и да поддържа тях и техните фамилии както финансово, по този начин и юридически. И прочувствено. Всички 1500 чиновници на компанията са обединени и подготвени да оказват помощ на своите сътрудници и украинския народ.

Ръководството на банката реши и да даде на всеки член на екипа в трите страни, където главно оперира - България, Румъния и Гърция, по един ден заплатен отпуск седмично за доброволчески действия към локални организации, работещи по бежанската рецесия.

" Последните дни демонстрираха най-лошата и най-хубавата страна на света ", показа Питър Барон, основен изпълнителен шеф на TBI. " Ние от TBI Bank постоянно сме били до хората. Разбираме тежката обстановка, през която минават украинците сега, защото там имаме сътрудници, фамилии и другари - можем единствено да се надяваме, че нашето непретенциозно подаяние ще бъде от изгода за тях. Освен това имаме вяра, че нашият образец ще насърчи още български компании да се включат с разнообразни запаси в поддръжка на хората, търсещи сигурност ".

* наличие на TBI bank
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР