Тройна мутация на новия коронавирус, предизвикана от обединение на три

...
Тройна мутация на новия коронавирус, предизвикана от обединение на три
Коментари Харесай

Откриха тройна мутация на Covid-19, предизвикана от обединение на 3 щама

Тройна разновидност на новия ковид, провокирана от обединяване на три разнообразни варианта на Covid-19, е записана в три региона на Индия, заяви ТАСС, като се базира на изказване на специалисти пред индийския тв канал Ен Ди Ти Ви.

Те обявиха, че новият вид на вируса към този момент се популяризира в щатите Махаращра и Западна Бенгалия, както и в националната територия Делхи, където е ситуирана и столицата.

" Това е най-заразният вид. Той бързо води до заболяване при доста хора ", сподели професорът по епидемиология Мадхукара Паи. Неотдавна в Индия бе открита двойна разновидност на новия ковид.

Според специалистите растежът в заболеваемостта в страната, както и в света, е провокиран от новите разновидности на ковид. Но в Индия в този момент секвениране на генома се прави на по-малко от един % от случаите, сподели проф.Паи.

Доколко рискова и смъртоносна е новата тройна разновидност ще стане известно само след спомагателни проучвания. В момента всичките 10 лаборатории на територията на Индия се занимават с проучвания на генома на ковид, означи Ен Ди Ти Ви.

Повече от 15,6 милиона души в Индия са се разболели от Ковид-19 от началото на пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР