Тропическата буря Хилари се формира и може да доведе до проливен дъжд в западните части на САЩ този уикенд

...
Тропическата буря Хилари се формира в сряда югозападно от Мексико
Коментари Харесай

Тропическата буря Хилари се формира в сряда югозападно от Мексико и е на път да премине покрай полуостров Баха в Мексико, преди да може да доведе до възможни въздействия в западните части на САЩ.

Към сряда вечерта беше твърде рано да се определи степента на въздействието на валежите и вятъра върху САЩ. Но се очаква бурята бързо да се засили, предупредиха синоптиците от Националния център за ураганите.

Предвижда се да се превърне в ураган до четвъртък следобед и потенциално да се засили поне до ураган от категория 3 (с ветрове от най-малко 111 mph) през следващите два до три дни, докато се развихри над Тихия океан.

Хилари беше на около 390 мили южно от Мансанильо, Мексико, с максимален постоянен вятър от 50 мили в час, според актуална информация от сряда вечер от Националния център за ураганите.

Въпреки че се очаква бурята да отслабне, тъй като пресича много по-хладна вода край централния и северен полуостров Баха, тя потенциално може да доведе до значителни въздействия върху части от Калифорния и югозапад.

Даниел Суейн, учен по климата в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, каза, че в някои от най-сухите райони на Калифорния потенциално може да паднат „няколкогодишни валежи“.

При несигурна прогноза все още са възможни широк диапазон от резултати, тъй като Хилари ще се движи успоредно на полуостров Баха. Малки отклонения в трасето ще доведат до значителни промени в количеството на валежите и въздействията.

„Това наистина има потенциал да бъде събитие с много силно въздействие за части от Южна Калифорния“, каза Националната метеорологична служба на Сан Диего. „Все още има известна степен на несигурност в прогнозата и повече подробности ще дойдат за точното време, местоположение и мащаб на въздействията през следващите дни.“

Ая Еламруси от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР