Тролей, изрисуван с български шевици и фолклорни мотиви от 21

...
Тролей, изрисуван с български шевици и фолклорни мотиви от 21
Коментари Харесай

В София пускат тролей, изрисуван с български шевици

Тролей, изрисуван с български шевици и фолклорни претекстове от 21 страни от 5 континента, потегля от на следващия ден из улиците на София. С шареното возило се отбелязва 80-та годишнина от първия тролейбус в столицата. Съчлененото возило ще се движи по линия едно идващите 12 месеца.

Любовта към изкуството и ползата към културното завещание раждат концепцията за галерията на колела.
Нейната авторка събира на едно място фолклорни претекстове от разнообразни страни и демонстрира връзката сред тях.

" Имаме изключителна непосредственост в чувство, формите, цветове, през вековете хората са си взаимодействали, обменяли са хрумвания и това желая да покажа на хората, че светът постоянно е бил един огромен общ дом за всички ", сподели художникът доктор Петя Илиева, която е създател на плана.

Представянето на тролея-галерия стана пред храм-паметникa " Св. Александър Невски ", където участваха посетители и посланиците от всички 21 страни, с помощта на които концепцията става действителност.

" Това е прелестен знак на обстоятелството, че сме толкоз обединени. Дипломацията ни събира и даже, когато бързаме денем, вървим на работа и на други разнообразни места, това е едно увещание, че ние всички сме част от този свят и дружно сме по-силни ", сподели посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа.

" Следващата година, живот и здраве, този тролейбус както и реновираният трамвай, който показахме по-рано тази седмица, ще бъдат оставени на предпазване, с цел да може хората да свидетелстват дипломатическите връзки на всичките тези страни с България ", сподели заместник-кметът по превоза към Столична община Кристиан Кръстев.

От на следващия ден в продължение на година атракционът ще се движи по линия номер 1 в столицата.

Автор: Златина Иванова, стажант-репортер
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР