Троен състав на Окръжния съд във Враца днес измени наложената

...
Троен състав на Окръжния съд във Враца днес измени наложената
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста с мярка подписка обвинените за дописване на преференции в Малорад

Троен състав на Окръжния съд във Враца през днешния ден промени наложената мярка за неотклонение подписка на обвинените Моника Йорданова и Цветослав Цветков, от врачанското село Малорад. Според решението на съда от през днешния ден мярката им за неотклонение към този момент е подписка. Тази мярка изисква вдишване на обвързване от обвинения, че няма да напуща местоживеенето си без позволение на съответния орган.

Срещу двамата бе повдигнато обвиняване от Районната прокуратура в Бяла Слатина за закононарушение против правата на жителите и за това, че двамата в съучастничество, като лица от изборна комисия, единият, като ръководител, а другият, като член на СИК в Малорад, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници, извършени на 29 октомври т. година

Окръжните магистрати анулираха определението на Районния съд в Бяла Слатина, с което по отношение на Йорданова и Цветков бе взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Според окръжния съд не са налице кумулативните предпоставки за вземането на тази най-тежка мярка за процесуална насила. Макар към сегашния миг доказателствата да разрешават построяването на рационално съмнение за авторството на действието, за което са двамата са привлечени като обвинени, не са налице останалите предпоставки - да има заплаха да се укрият или да извършат закононарушение.

Двамата обвинени са с чисто правосъдно минало, нямат криминалистични регистрации, имат адресни регистрации и непрекъснато местоживеене в Малорад, не са се укривали от органите на досъдебното произвеждане, оказали са им цялостно подпомагане, дали са пред тях подробни пояснения, и двамата работят, и във връзка с тях са показани извънредно положителни характеристични информации от кметовете на с. Малорад и община Борован, се споделя в решението на правосъдния състав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР