Трийсетина минути продължи днешното заседание на парламента. За тези няколко

...
Трийсетина минути продължи днешното заседание на парламента. За тези няколко
Коментари Харесай

Депутатите днес дойдоха на работа, за да си гласуват почивчица за Байрам

Трийсетина минути продължи днешното съвещание на Народното събрание. За тези няколко минути те взеха решение, че заслужават отмора за Рамазан Байрам и си гласоподаваха да не работят на следващия ден. 

Предложението на Движение за права и свободи за неработния ден беше подкрепено от 159 народни представители, 41 – от " Възраждане " бяха срещу, а 20 гласоподаваха с " Въздържал се ".

Лидерът на " Възраждане "  Костадин Костадинов предизвести, че с днешното решение Народно събрание основава казус, тъй като с изключение на депутати, изповядващи православието и исляма, има и представители на други вероизповедания.

След като депутатите взеха решение, че на следващия ден ще почиват, Йордан Цонев поздрави от името на Движение за права и свободи всички български мюсюлмани по света.

" Ние в Движение за права и свободи изповядваме философията, че разликата е благосъстояние и всеки би трябвало да отстоява своята еднаквост, само че в заедност да градим бъдещето ни. Толерантността сред другите религиозни общности са плод за горделивост ", сподели той.

Решението да няма съвещание на Народно събрание в петък изчерпа дневния ред на Народното събрание за през днешния ден, който беше едвам от три точки. Депутатите работиха през днешния ден малко повече от 30 минути. Освен че се разпуснаха за на следващия ден, през днешния ден те гласоподаваха оставката на Лена Бориславова от Политическа партия и избраха състава на краткотрайната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

В 9:37 ч. ръководителят на Народно събрание Росен Желязков удари звънеца и закри съвещанието. Той насрочи идващото за сряда, предаде dnes.bg.

" Дотогава комисията по изработването на правилника би трябвало да свърши своята работа, с цел да можем да образуваме непрекъснатите комисии и Народно събрание да стартира същинската си работа ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР