Трийсетина души са пострадали в резултат на големия горски пожар,

...
Трийсетина души са пострадали в резултат на големия горски пожар,
Коментари Харесай

Тридесет души пострадаха от пожара в Мармарис

Трийсетина души са потърпевши вследствие на огромния горски пожар, вилнеещ през последните дни в региона на турския курортен град Мармарис, а лекуването на двама от тях продължава, съобщи здравният министър Фахреттин Алтун, представен от държавната телевизия ТРТ Хабер.

Общо 29 души са потърпевши от пожара, заяви в Туитър Коджа, без да прецизира дали пламъците или димът са навредили на хората. 12 души са били откарани в болница с коли за спешна помощ, а 17 са получили помощ на място. Двама към момента са приети в болница, осведоми министърът.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви през вчерашния ден, че един човек е бил арестуван по съмнения в палеж и е признал виновността си.

Трети ден продължава битката с огъня, в това число и по въздух с присъединяване на над 60 летателни апарата. Под въздействието на мощния вятър пушекът от пожара е достигнал и до самия град, а метеоролозите предизвестяват, че през днешния ден следобяд силата напразно ще бъде още по-голяма. Затворен за придвижване е пътят сред градовете Мармарис и Датча.

Междувременно пожарникарите не престават да поставят старания за потушаването на пламъците. Към огнеборците от окръг Мугла, в който се намира Мармарис, и околните до него окръзи са се включили и подкрепления от столицата Анкара. По данни на управляващите в битката с пламъците вземат участие над 3200 души, от които над хиляда горски служащи, както и 730 пожарни коли и цистерни, заяви в. " Хюриет ".

Азербайджан е изпратил в Мугла аероплан амфибия с 11-членен екип, който през днешния ден ще се включи в битката с огъня, съобщи СиЕнЕн-Тюрк.

Министърът на земеделието и горите Вахит Киришчи заяви, че на евакуираните поради пожара фамилии ще бъдат изплатени по три хиляди лири.

Досега поради огъня са евакуирани над 130 къщи и над 430 души, заяви Киришчи.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР