Трите реактора, които се взривиха в атомната електроцентрала Фукушима“ са

...
Трите реактора, които се взривиха в атомната електроцентрала Фукушима“ са
Коментари Харесай

Робот скорпион ще влиза в реакторите на Фукушима (ВИДЕО)

Трите реактора, които се взривиха в атомната електроцентрала „ Фукушима “ са към момента много рискови. Радиационните равнища са прекомерно високи, с цел да влизат хора.

Но реакторите би трябвало да бъдат демонтирани и поправени. Затова ще бъдат вкарвани роботи, които да огледат от близко мястото на произшествието, написа Smithsonian. Новият робот е дело на Тошиба (Toshiba) и ще влезе в приложимост в края на август, оповестява Мери Бет Григс (Mary Beth Griggs) за Popular Science .

“Роботът е задоволително стеснен, че да може да минава през тръби, и също може да става плосък, когато би трябвало да се промъква през доста тесни пространства. Също може да повдига гърба си – като опашката на скорпион и по този метод повдига камера, която ще оказва помощ на следователите да схванат точното местонахождение на горивото “, оповестява Григс.

По-рано тази година притежателят – Токийската електрическа компания (Tokyo Electric Power Co., TEPCO) изпратиха змиеподобен робот, който трябвало да изследва основния ограничаващ резервоар на 1-ви реактор. Там се съдържа атомното гориво. Роботът разкрил, че радиационните равнища били със стойности единствено една десета от това, което се очаквало. Но изменящата формата си машина спряла да работи единствено 3 часа след влизането.

Умението на новия робот да повдига камерата си ще помогне доста на следователите. Джаджата е способна и да се изправя в случай че се обърне наопаки. Ако всичко протече добре, задачата на скорпиона ще трае 10 часа. Вижте го в деяние:

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР