Трите основни европейски институции - Комисията, Парламентът и Съветът успяха

...
Трите основни европейски институции - Комисията, Парламентът и Съветът успяха
Коментари Харесай

Европейските институции се договориха за новия Пакт за миграцията

Трите съществени европейски институции - Комисията, Парламентът и Съветът съумяха реализиран съглашение за новия пакт за миграцията в Европейски Съюз.

Пактът беше препоръчан през 2020 от Европейската комисия в опит да спре противозаконната миграция в Европейски Съюз и да усъвършенства разпоредбите за даване на леговище.

Според евроинституциите това е исторически миг, откакто години наред европейските страни не успяваха да се договорят за общата политика за миграцията и убежището и разпределението на мигрантите сред държавите-членки.

Новите правила, които се чака бързо да влязат в действие, включват наложителен надзор на мигрантите на външните граници на Европейски Съюз и бързо връщане към страните, от които идват, в случай че нямат право на престой и леговище в Европейски Съюз.

Между страните се вкарва система на по този начин наречената “задължителна взаимност ”, когато някоя от страните по външните граници е подложена на мощен миграционен напън. Държавите, които откажат да поемат мигранти, ще би трябвало да заплащат финансово обещетение на останалите. Предвижда се и опция за още по-строги правила при изключителни обстановки и рецесии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР