Трите най-големи формации в 46-ото Народно събрание – „Има такъв

...
Трите най-големи формации в 46-ото Народно събрание – „Има такъв
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" и реакциите на останалите политически сили

Трите най-големи обединения в 46-ото Народно заседание – „ ИТН “, ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия публично не разясниха новия план на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Част от останалите политически сили приветстваха неговата поява на политическата сцена, а някои даже позволиха допустима коалиция с тях. Според други пък като гъвкави предприемачи те са намерили добра " ниша " в политиката.

От „ Демократична България “ позволиха, че с новия си политически план Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат част от идващия парламент.

„ Имаме потребност от подобен вид сътрудници в Народно събрание, с които да формираме болшинство и на равнище предизборно съглашение, и на равнище общо явяване, само че и на равнище следизборно взаимно деяние и може би в съставяне на болшинство “, сподели Борислав Сандов от Демократична България.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ оповестиха, че „ болшинството на смяната “ в идващия парламент ще стане по-силно и стабилно.

„ Призовахме Кирил Петков и Асен Василев и „ Демократична България “ за общи дейности, за реализиране на единодушие, обединяване, което да подсигурява, че в идващия парламент ще има държавно управление на смяната и през днешния ден със удовлетворение разбираме, че протегнатата ръка за общи дейности е доказана от новия план “, съобщи Мая Манолова от ИБГНИ.

„ Ние към този момент сме работили с тях в качеството им на министри, получаваше се добре. Надявам се че и като партия или както се назова образуванието, отново ще можем да работим добре “, добави Арман Бабикян.

Според Кирил Добрев от Българска социалистическа партия Петков и Василев са намерили свободна ниша в политиката.

„ Кирил и Асен са артикул на това, че трите опозиционни партии се скараха в Народното събрание и оставиха вакуум и пространство на повече от 1.5 млн. гласове “, сподели представителят на левицата.

От Движение за права и свободи бяха сбити – те не гледат на новите политически планове като на врагове и даже не изключват вероятно партньорство с тях, стига да отстояват техните полезности.

„ ИТН “ не разясниха „ Продължаваме промяната “. Минути след представянето на плана водачът Слави Трифонов написа пост във Facebook, с който декларира, че партията му не е отговорна за неналичието на нов кабинет.

„ ИТН “ имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да създадат най-различни обединения... И, апропо, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, би трябвало да се очароваш. Така че не е неприятно да внимаваш кой човек е обаятелен. После може да страдаш “, написа Трифонов.

В предаването „ 120 минути “ Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че в случай че от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи признаят проблемите с корупцията и глобите по закона " Магнитски ", са подготвени да договарят с тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР