Трите мечета, изоставени от майка си, намериха подслон в парка

...
Трите мечета, изоставени от майка си, намериха подслон в парка
Коментари Харесай

Трите изоставени мечета са в парка за танцуващи мечки в Белица

Трите мечета, изоставени от майка си, откриха заслон в парка за танцуващи мечки край Белица. Животните бяха открити край Доспат и избавени при взаимна акция на екоминистерството, екоинспекцията в Смолян и фондация „ Четири лапи “.

За живота на мечетата в парка - споделя Ирина Николова.

 © Българска телеграфна агенция
Две от мечетата са мъжки, а едно е женско. Тежат към три кг и са на забележима възраст не повече от три месеца. От парка за танцуващи мечки в Белица споделиха, че мечетата са здрави, само че са мощно уплашени, тъй като са били отделени от майка им близо денонощие, през което не са се хранили.

За мечетата се грижи единствено един гледач, защото на тази възраст доста елементарно привикват с хората и по-късно мъчно могат да се приспособяват към естествената си среда.

 Две от мечетата са мъжки, а третото е женско Две от мечетата са мъжки, а третото е женско © Българска телеграфна агенция Васил Мадолев: Хранят се с козе мляко..добавя се към него и бебешки сухи млека и кисело мляко. Всичко належащо, с цел да се задоволят техните потребности.
Продължава издирването на майката на мечетата. В региона, където са открити са сложени и фотокапани. Вероятността да бъде открита обаче е доста дребна.
Димитър Иванов, шеф на парк за танцуващи мечки- Белица: При 90% от такива случаи приказваме за противозаконен лов. Има вид, към 10%, майката по някакъв метод да ги загуби. В този случай приказваме за млада майка, първо потомство. Но тези случаи доста редки. Обикновено майката постоянно стои някъде там.
Дори и да бъде открита мечката, мъчно ще се откри дали тя е майката на дребните, не се знае и дали ще ги одобри още веднъж. Предстои да се реши дали трите животни да се транспортират в профилиран център в Гърция за осиротели мечета.
 За мечетата се грижи единствено един гледач, с цел да не привикнат прекалено много с човешкото наличие За мечетата се грижи единствено един гледач, с цел да не привикнат прекалено много с човешкото наличие © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР