Тристранна среща между президентите на Украйна и Турция - Володимир

...
Тристранна среща между президентите на Украйна и Турция - Володимир
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Опасността от ядрен инцидент, който ще засегне цяла Европа, е изключително голям

Тристранна среща сред президентите на Украйна и Турция - Володимир Зеленски и Реджеп Ердоган, и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се организира в украинския град Лвов.

Това беше по-скоро стъпка. Основните акценти са свързани с попречване на световни произшествия. Беше реализирано съглашение за продоволствената рецесия, към този момент се реализира износ на украинско зърно. Вторият акцент е обстановката към Запорожката АЕЦ. Необходимо е да се спре огънят към нея, по-късно да се влезе в политически развой. По АЕЦ-а стрелят украинци. Опасността от нуклеарен случай, който ще засегне цяла Европа, е извънредно огромен. Това сподели за Bulgaria ON AIR интернационалният анализатор и посланик Любомир Кючуков.

" Във вътрешен проект предстоят избори. Външнополитически триумф е извънредно значим за Ердоган. В интернационален проект Турция съумя да се трансформира в районен водач и световен фактор. Ердоган се бои от радикална ислямизация, той няма да я допусне в Турция ", уточни Кючуков.

По думите му, огромният проблем е, че никой не желае помирение.

" И Русия, и Украйна считат, че могат да получат спомагателни преимущества в хода на войната, които по-късно да бъдат закрепени в границите на политически договаряния. Европейски Съюз и НАТО оказват помощ войната да продължи, не оказват напън да бъде прекъсната. Помагаме като политическа позиция и с доставката на оръжия ", сподели още Любомир Кючуков.

„ Руското нахлуване е лимитирано, само че отсъства украинско контранастъпление. Военните дейности не престават, само че не водят до разрешаване на спора “, посочи Кючуков.

" Започнахме да одобряваме войната като морално оневинен инструмент за решение на проблеми ", означи той.

Диалогът е възпрепятстван поради цялостната липса на доверие, а Европа е главният измъчен от войната, с изключение на двете воюващи страни, стана ясно още от думите на дипломата.

" Русия ще се опита да откри цялостен надзор върху към този момент завладените територии, може би със блян да ги разшири в посока юг. Дори Русия да завоюва войната, тя мъчно ще завоюва мира ", приключи Любомир Кючуков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР