Триста хиляди души излязоха на протести днес в Барселона срещу

...
Триста хиляди души излязоха на протести днес в Барселона срещу
Коментари Харесай

В Барселона над 300 000 души протестират срещу полицейското насилие

Триста хиляди души излязоха на митинги през днешния ден в Барселона против полицейското принуждение, проявено на неразрешения референдум в неделя в Каталуния, съобщи Франс прес, като цитира общинската полиция. Неин представител посочи, че това са систематизирани данни за присъединяване в митинги и шествия в целия град.

"Вън окупационните сили! ", "Улиците постоянно ще бъдат наши! ", "Затворено заради гражданска война ", гласят лозунги на стачкуващите, които развяват сепаратистки флагове.



Протестът е в отговор на апела на обща стачка против полицейското принуждение на референдума в Каталуния на 1 октомври. Една от демонстрациите е пред централата в Барселона на ръководещата в Испания Народна партия, друга - пред полицейската префектура.

Студенти се събраха на митинг на Университетския площад и по-късно се разделиха на няколко лъча в каталунската столица, отбелязва Българска телеграфна агенция.



Участниците в днешните митинги в Барселона се пробват да запазят мирна атмосфера, само че все пак префектурата е обградена от огромен брой полицейски фургони и коли на пожарната, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР