Тринадесет мирни граждани загинаха тази нощ вследствие на руски обстрел,

...
Тринадесет мирни граждани загинаха тази нощ вследствие на руски обстрел,
Коментари Харесай

Тринадесет мирни граждани са загинали при руски удари в близост до АЕЦ "Запорожие"

Тринадесет мирни жители починаха тази нощ в резултат на съветски обстрел, ориентиран против украински град, намиращ се наоколо до атомната електроцентрала " Запорожие ", заяви Франс прес. Атаката с реактивна система за залпов огън " Град " беше ориентирана основно към индустриалния град Марганец в Днепропетровска област. Той обаче се намира на брега на Днепър, тъкмо против АЕЦ " Запорожие ", станала обект на удари предходната седмица.

Ударено е и село Висшетарасовка, където е убита една жена и са ранени двама души. Двама души починаха от раните си, откакто бяха докарани в лечебни заведения в Марганец. Преди това губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко заяви в Телеграм за 11 убити. При среднощните удари бяха ранени и 11 души, петима от които тежко. Обширната Днепропетровска област се смята за релативно безвредна и дава заслон на доста цивилни, евакуирани от Донбас, станал епицентър на съветската атака.

 Посттъ на Валентин Резниченко Посттъ на Валентин Резниченко Източник: Скрийншот/Telegram
" Прекарахме ужасна нощ. Много е мъчно да извадим телата от руините ", акцентира Резниченко в известието си. " Умолявам ви, отивайте на безвредни места по време на въздушни набези. Не позволявайте на руснаците да ви убият ", прикани той. " 80 ракети бяха изстреляни съзнателно и подло по жилищни квартали, до момента в който хората спяха в домовете си ", добави той.

Ситуацията към АЕЦ " Запорожие ", най-голямата атомна електроцентрала в Европа, е рисково напрегната. Тя се намира под контрола на съветските войски от 4 март, малко след началото на нахлуването в Украйна на 24 февруари. Обектът беше подложен на обстрел най-малко два пъти от петък насам, като Киев и Москва се упрекват взаимно за ударите. Удар в петък повреди електропровод с високо напрежение, причинявайки автоматизираното изключване на един от трите към момента работещи нуклеарни реактора в централата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР