Тринадесет месеца след първия си полет, ракетата Foxon Heavy на

...
Тринадесет месеца след първия си полет, ракетата Foxon Heavy на
Коментари Харесай

Foxon Heavy се подготвя за първия си публичен полет

Тринадесет месеца след първия си полет, ракетата Foxon Heavy на SpaceX се приготвя за първото си обществено политане в сряда, оповестява Euro News.

Ракетата с височина 70.104 метра е планувано да излети през днешния ден в 18:35 ч. от галактическия център ''Кенеди'' в Кейп Канаверал, Флорида. Това ще бъде единствено вторият полет за най-мощната ракета в света, която в този момент е в употреба.

Стартирането на полета ще се излъчва онлайн онлайн в канала на SpaceX в YouTube.

Falcon Heavy ще придвижи саудитски телекомуникационен спътник в земната орбита. Сателитът Arabsat 6A с размер 29,04 литра е предопределен да дава телевизионни, интернет и мобилни телефонни услуги на части от Близкия изток, Африка и Европа.

Първоначално стартирането беше планувано за вторник, само че неприятното време във Флорида наложи еднодневно забавяне. Сегашната прогноза за времето в региона предвижда 80% късмет за удобно време сега на старта в сряда.

Ракетата се състои от три централни бустера, основани на ракетата Falcon 9 на SpaceX, която компанията употребява, с цел да транспортира товари до Международната галактическа станция от 2012 година Двигателите на ракетата "генерират повече от 5 милиона паунда при политане, което прави най -мощната оперативна ракета в света с коефициент две ", разясняват SpaceX на 7 април.

Falcon Heavy тежи повече от всяка американска ракета след Сатурн V на НАСА, с която летяха астронавтите на ''Аполо'' до Луната през 60-те и 70-те години.

Falcon Heavy започва теста си през февруари 2018 година, когато сложи причудливия си товар в космоса: аленият Tesla Roadster с манекен, носещ скафандър, наименуван Starman на мястото на лидера.

Изпълнителният шеф на SpaceX и ''Тесла'' Илън Мъск сподели, че е възнамерявал да пусне колата в орбита към Марс. Но автомобилът се завъртя на орбита към слънцето, където Муск сподели, че може да остане за „ милиони или милиарди години “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР