Тримата плувци, които ще представят България на световното първенство във

...
Тримата плувци, които ще представят България на световното първенство във
Коментари Харесай

Тримата плувци, които ще представят България на световното първенство във Фукуока днес заминаха за японския град

Тримата плувци, които ще показват България на международното състезание във Фукуока през днешния ден отпътуваха за японския град. Йосиф Миладинов, Габриела Георгиева и Любомир Епитропов отпътуваха с упоритостта за мощно показване и присъединяване във финалите в коронните си дисциплини.

От тримата максимален опит има Габриела Георгиева. Тя ще плува на четвъртото си международно състезание в огромен басейн и още веднъж се концентрира върху дисциплината 200 метра тил.

„ Първо ще се веселя, в случай че вляза на полуфинал. Вече за край това е много висока топка, само че каквото стане “, съобщи Георгиева пред камерата на Българска национална телевизия.

Дебют на международно състезание в 50-метров басейн прави финалистът от олимпийските игри в Токио през 2021 година – Йосиф Миладинов. Той ще концентрира напъните си на 50 и 100 метра бътерфлай.

„ По принцип подготовката ми върви към фокус Олимпиадата. Световното, също по този начин, е едно влиятелно съревнование и би трябвало да се показва добре там. Подготвен съм и мисля, че мога да реализира 51.05 секунди. Чувствам се добре физически, душевен и всичко е наред “, сподели от своя страна Миладинов.

За трети път на планетарния шампионат ще плува Любомир Епитропов, който към момента чака първия си край на обичаната си дисциплинираност 200 метра бруст.

„ Целта ми е да си подобря устойчиво достиженията. Ако може това да ме класира на край или колкото се може по-напред, ще съм удовлетворен “, добави Епитропов.

Плувният шампионат стартира на 23 юли а Българска национална телевизия 3 ще ви покаже финалните сесии всеки ден от 14 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР