Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун

...
Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун
Коментари Харесай

Осъдиха трима инспектори от ДАИ-Пловдив, взимали подкупи

Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев бяха наказани за взимане на подкупи. Това постановиха окръжните магистрати. Те бяха оправдани по обвиняването за изнудване, чрез корист със служебното състояние, както и за това, че някои от действията си направили в съучастничество с незнаен причинител.

Станко Милушев бе лишeн от независимост за 3 години при първичен общ режим и санкциониран с 4000 лв..
Паун Тенев и Димитър Янакиев получиха присъди от по две години затвор при първичен общ режим и санкции от по 3000 лв..

Окръжният съд в Пловдив лиши всеки от тримата подсъдими от право да заема държавна служба в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ за период от пет години и ги осъди да заплатят в интерес на страната цената на предмета на закононарушението.

По делото е открито, че на тримата обвинени било възлагано да вършат инспекции на транспортни компании в Пловдивска област. Някои от инспекциите се правили в регионалния отдел " Автомобилна администрация " в Пловдив, а на компаниите с повече регистрирани товарни камиони - на място в офисите им. Това станала от 1 юни 2017 година до 24 юли 2019 Обикновено въпросните инспектори от ДАИ съобщавали на представителите на съответното сдружение, че при инспекцията са установени голям брой и разнообразни нарушавания, като да вземем за пример - неспазване на дневни и седмични почивки от водачите, ръководство на водачи с изтекло или изчезнало уверение за психологична валидност, невписани в лиценза на сдружението транспортни средства и други Обвиняемите неведнъж заявявали на чиновниците на съответната компания, че за по този начин изброените нарушавания са планувани фрапантни санкции от порядъка на няколко хиляди лв., като можело да се стигне и до краткотрайно прекъсване от придвижване на камиони или до лишаване на лиценза за осъществяване на активност. За да не сформират актове за всички открити нарушавания, обвинените желали подкупи от 300 до 5000 лв.. Месарски необут пък им плащал и с луканки.

След това съставяли актове за дребни нарушавания с санкции за към 50 лв.. Превозвачи обаче се оплакали на органите на реда и служители на реда задържаха инспекторите.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР