Тримата българите, задържани за шпионаж в полза на Русия, са

...
Тримата българите, задържани за шпионаж в полза на Русия, са
Коментари Харесай

Обвинени за шпионаж: Българите са притежавали фалшиви документи от 10 държави, представяли са се за журналисти

Тримата българите, арестувани за шпионаж в интерес на Русия, са имали подправени документи от към 10 страни. За това пишат медиите във Англия.

От Скотланд Ярд са разкрили подправени прескарти и брандирани облекла на два известни телевизионни канала. Твърди се, че контраразузнаването МИ-5 е предало информацията от профилираното следствие на полицията. Това става и мотив и за арестите на петима души през февруари. От тях единствено трима остават в ареста.

Към момента Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са упрекнати за владеене на 19 подправени документа, които са употребявани с „ непозволени планове “ – включително паспорти, персонални карти и други документи от близо 10 страни.

Медиите във Англия цитират информация, че подправянето е ръководено от 45-годишния Русев. В къщата му за посетители в Норфолк следователите са разкрили съоръжение за изработването на подправените документи.

Българите, които чакат да се изправят пред съда през идната година, са били засечени и в апартамент в Лондон, ситуиран наоколо до военната база Нортхолт. Тя е известна с това, че постоянно се употребява от министри, задгранични държавни глави и членове на кралското семейство.

Медиите на Острова разясняват и присъединяване на българите в изборите зад граница. По неофициална информация на bTV двама от упрекнатите са свързани с партия „ Възраждане “, а един – с Българска социалистическа партия. И тримата са взели участие в изборите през 2015 година

Темата за задържаните българи е водеща и за вестник " Таймс ", съгласно който Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са се представяли и за публицисти. При обиск на дома на един от арестуваните са открити подправени прескарти и облекло, благодарение на които те са се представяли за чиновници на два известни американски телевизионни канала за документалистика. Изданието цитира свои източници от Скотланд Ярд, съгласно които дегизирани като ефирен екип, тримата са събирали информация на разнообразни места в Лондон, както и в Германия и Черна гора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР