Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са в затвора. Това

...
Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са в затвора. Това
Коментари Харесай

И тримата задържани в Лондон, по подозрение за шпионаж, българи са в затвора

Тримата българи, упрекнати в шпионаж на Острова, са в пандиза. Това е декларирал пред Нова телевизия посланикът ни във Англия Марин Райков. 

Българското посолство е поискало информация за сънародниците ни. Те се намират в три разнообразни пандиза. „ Преди 48 часа изпратих от мое име, с цел да получим изясненост къде тъкмо са арестувани, в случай че към момента са арестувани и какви са техните затворнически номера. Днес сутринта получих отговор на своето питане и той е пределно явен. Посочени са съответните затвори, където те са арестувани, и техните затворнически номера ”, съобщи Райков.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са обвинени, че са шпионирали в интерес на Русия българската диаспора в Англия. В понеделник от Metropolitan Police оповестиха за NOVA, че тримата българи са освободени под парична гаранция и се чака да се явят на дело през септември. След коментара на дипломат Райков потърсихме лондонската полиция отново. Оттам обявиха, че тримата българи са в ареста от февруари и чакат идващото дело по проблема. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР