Трима световни солисти гостуват на Софийската филхармония на 23 юни.

...
Трима световни солисти гостуват на Софийската филхармония на 23 юни.
Коментари Харесай

Трима световни солисти участват в концерт на Софийската филхармония -

Трима международни солисти гостуват на Софийската филхармония на 23 юни. Акико Суванаи, Евгени Божанов и Еманюел Чекнаворян се показват под палката на маестро Найден Тодоров, с цел да потопят публиката в света на Менделсон с Концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър в ре минор и Концерт за цигулка и оркестър в ми минор, оповестяват от филхармонията.

Събитието е в зала " България ".



Един от най-популярните цигулари на новото време, Еманюел Чекнаворян печели интернационално самопризнание откакто получава премията за най-хубаво осъществяване на Концерта за цигулка от Ян Сибелиус и е почетен с втора премия на Международния конкурс " Ян Сибелиус " през 2015 година Той е концертирал в " Мюзикферайн " - Виена, Бостънската симфонична зала и Музикалния център в Хелзинки.

Като солист е музицирал със симфоничния оркестър на Виенското радио, оркестъра на Тоскана, симфоничния оркестър на Финландското радио, Бостънския Pops оркестър, Хелзинкската филхармония и Мюнхенския камерен оркестър.

Освен от състезанието " Сибелиус “, той печели още доста награди на интернационалните музикални състезания. Получава най-високи оценки в състезанията " Фриц Крайслер ", " Йоханес Брамс " и " Млади музиканти " на " Евровизия ", излъчен в цяла Европа като част от формалното откриването на Виенския фестивал.

Свири на цигулка на Антонио Страдивари от 1698 година



Акико Суванаи, най-младият победител в интернационалния конкурс " Чайковски ", се радва на влиятелна интернационална кариера, като се изявява в концерти и рецитали в огромните градове на Европа, Северна Америка и Азия.

Тя е притежател на голям брой награди от влиятелни състезания като интернационалния конкурс " Паганини " в Италия, Международния японски конкурс и интернационалния конкурс на кралица Елизабет в Белгия.
В София Акико ще си партнира с българския виртуоз Евгени Божанов.

Международната кариера на Евгени Божанов стартира след спечелването на няколко състезанието, измежду които " Святослав Рихтер ” в Москва, " Кралица Елизабет ” - Брюксел, и " Ван Клайбърн ” - Тексас, " Мюзикферайн " - Виена, Suntory Hall в Токио, Берлинската филхармония, Royal Festival Hall в Лондон и Тонхале Дюселдорф. Има рецитали в Мюнхен, Есен, Аахен и Краков, както и в Schubertiade Vilabertran (Испания), фондация " Гулбенкян ”, Лисабон, и Serate Musicali в Милано. Свири с Шведския радиооркестър в Стокхолм и симфоничния оркестър на Лахти.



Евгени Божанов партнира на Марта Аргерич в първото ѝ посещение в София през 2021 година

Солист е на Deutsches Symphonie Orchester - Берлин, на турне в Япония и на Националния оркестър на RAI из Европа. Свири и с Лондонския симфоничен оркестър, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino и Камерния оркестър на Баварското радио в Мюнхен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР