Трима шефове на районни управления и бивш ръководител на сектор

...
Трима шефове на районни управления и бивш ръководител на сектор
Коментари Харесай

Демерджиев: Започва чистка в МВР, 4 началници са осигурявали полицейски чадър на Семерджиев

Трима шефове на районни ръководства и някогашен началник на бранш " Пътна полиция " са осигурявали " чадър " над Георги Семерджиев - мъжът, умъртвил с колата си при започване на юли две млади девойки на столичния бул. " Черни връх ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Вътрешна инспекция в Министерството на вътрешните работи е открила, че началниците са подпомагали Семерджиев и при случаи, когато е бил спиран от полицейски патрули.

Междувременно вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи, че стартира чистка в системата. " Съвсем скоро ще има кадрови смени по високите равнища на Министерство на вътрешните работи. Това ще се случи сред една седмица и 10 дни ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Проверка откри и че през годините 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са подпомагали Семерджиев.

На някогашния футболист са повдигнати няколко обвинявания - за държане на опиати, ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати, причиняване на гибел на две лица, до момента в който е управлявал автомобил без брошура, потребление на подправени номера на автомобила и подправена швейцарска брошура.

Експертиза откри, че е карал със 166 км/ч при съдбовния удар.

Снимка: Булфото
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР