Трима състезатели от националния отбор по плуване са уличени с

...
Трима състезатели от националния отбор по плуване са уличени с
Коментари Харесай

Трима национали на България по плуване са уличени в употреба на допинг

Трима състезатели от националния тим по плуване са уличени с допинг, заяви bTV.
Проверката е станала на 4 февруари по време на лагера на отбора на „ Диана “ в столицата. Новината е доказана от президента на плувната федерация Георги Аврамчев и от Виолета Заркова , която управлява Националния антидопингов център. Забраненият препарат, открит в пробите на плувците, е античният анаболен стероид станозолол. Имената на уличените резонно не се оповестяват, тъй като въпросът е в развиване.
Правилата на антидопинга не разрешават разпространението на имена на състезатели, чиято първа проба е позитивна. Процедурата планува позитивният резултат да бъде изпратен от лабораторията, която го е открила - в тази ситуация Виена, както на съответната национална федерация (БФПС), по този начин и в Антидопинговия център на страната. После спортистите имат право да участват или да пратят собствен акредитиран представител на отварянето на втората проба.
Ако тя удостовери позитивния резултат, казусът отива в Дисциплинарната комисия на Българския олимпийски комитет. Там се постановат глобите в сходство с регламентираните санкции. Ако глобата не удовлетвори Световната антидопингова организация, тя може да апелира решението в Спортния трибунал в Лозана. За първа приложимост на анаболен стероид се планува четиригодишно отнемане от спортни права, които се блокират още при първата позитивна проба и в действителност възможната бъдеща глоба стартира да тече от този миг, в случай че изобщо влезе в действие, оповестява " Плуване и водна топка " във Facebook.
Станозололът е анаболен стероид с печална популярност, влезнал на „ въоръжение “ в спорта отпреди близо 6 десетилетия. Това е пещерен корав вид на анаболите, който образува бързо мускулна маса на тези места в тялото, които се подлагат на най-вече натоварвания. Взима се единствено през подготвителния интервал, тъй като действието му няма директно присъединяване в спортния резултат. Но му въздейства косвено с натрупването на спомагателна мускулна маса и надлежно – мощ. Самата приложимост на сходен морално стар препарат, който на всичкото от горната страна и напълно не е безопасен, при съществуването на най-малко няколко съвременни други възможности, при които и страничните резултати са по-малки и липсва риск за тези, които го одобряват, е тотална нелепост. Още повече, че точно станозололът е измежду анаболите, които най-дълго остават в организма и надлежно шансът да бъдат открити е максимален. Защото интервалът, в който състезателят „ свети “ за допинг ченгетата, е много нескончаем.
Всичко това навежда на мисълта, че използването е по-скоро безумна самоинициатива, в сравнение с проведено деяние на спортно-техническия щаб на националния тим. Към който повече от година най-сетне има и доктор – Любомир Петров.
Най-големите звезди на българското плуване, които упражняват у нас – Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров , бяха тествани от допинг ченгета на WADA през януари. Третият с норматив „ А “ за олимпийските игри е Антъни Иванов , който учи и тренира в Съединени американски щати.
Затова много по-вероятно е да става дума за други състезатели от националния тим. Но нищо няма да е несъмнено, до момента в който не излязат вторите проби на уличените.
Ако те са негативни имената най-вероятно няма да бъдат оповестени, тъй като няма да има нарушаване. От WADA има процедура да се афишират единствено позитивните резултати. Защото за останалите е ясно, че са негативни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР