Трима руски космонавти се завърнаха благополучно от мисия до Международната

...
Трима руски космонавти се завърнаха благополучно от мисия до Международната
Коментари Харесай

Тримата руски космонавти се завърнаха от Международната космическа станция

Трима съветски космонавти се завърнаха наред от задача до Международната галактическа станция.

Космическият транспортен съд Союз МС-21 с Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков на борда се приземи леко в 16:57 на несъмнено място в степите на Казахстан, на 150 километра (90 мили) югоизточно от град Жезказган, съобщи Associated Press.

Триото дойде на галактическата станция през март. За Артемиев тази задача е трети галактически полет, с което общото му време, прекарано в орбита, доближи 561 дни. Матвеев и Корсаков записаха по 195 дни на първите си задачи.

Докато капсулата Союз се спускаше, употребявайки огромен раиран червено-бял парашут под ясно небе, Артемиев рапортува на контрола на задачата, че всички членове на екипажа се усещат добре.

Екипите за поддръжка на хеликоптери кацнаха минути след кацането си, с цел да приберат галактическия екипаж. След бърз медицински обзор след полета, космонавтите бяха откарани в центъра за образование на космонавти Star City отвън Москва.

В момента Международната галактическа станция се ръководи от Саманта Кристофорети от Европейската галактическа организация, астронавтите на НАСА Боб Хайнс, Кел Линдгрен, Франк Рубио и Джесика Уоткинс и космонавтите на Руската галактическа организация Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР