Трима републиканци от Камарата на представителите, чиито заплати бяха задържани

...
Трима републиканци от Камарата на представителите, чиито заплати бяха задържани
Коментари Харесай

Законодателите на Републиканската партия, които пренебрегнаха правилото за носене на маски в камарата, водят съдебна битка до Върховния съд

Трима републиканци от Камарата на представителите, чиито заплати бяха арестувани заради неспазване на условието за носене на маски в камарата от епохата на пандемията, заведоха правосъдната си борба във Върховния съд Съд, призовавайки съдиите да прегледат делото им след загуба в по-долна инстанция.

Представители. Томас Маси (R-Ky.), Марджъри Тейлър Грийн (R-Ga.) и Ралф Норман (R-S.C.) настояват, че техните удръжки от заплати от 500 $ нарушават 27-ата корекция на Конституцията, която не разрешава корекциите на заплатите на членовете на Конгреса да влязат в действие до след идващите избори.

Но по-долните съдилища отхвърлиха делото на триото, заведено против тогавашния ръководител Нанси Пелоси (D-Калифорния) и двама чиновници на Камарата.

Окръжният съд на окръг Колумбия на Обжалванията постановяват, че всички обвинени са предпазени от клаузата за тирада и спор на Конституцията, която обезпечава отбрана против правосъдни каузи и разпити за неща, които законодателите споделят и вършат к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР