Трима представители на прокуратурата са посетили Босна и Херцеговина, където

...
Трима представители на прокуратурата са посетили Босна и Херцеговина, където
Коментари Харесай

Български прокурори разследват на място смъртта на военния в Сараево

Трима представители на прокуратурата са посетили Босна и Херцеговина, където предходната седмица бе открит мъртъв български военнослужещ с огнестрелна рана.

Той е служил в база " Бутмир " в град Сараево, като част от българския боен контингент, участващ в интервенцията на Европейския съюз " Алтеа ".

Тялото на военнослужещия към този момент е в България, то беше неотложно превозено. Води се следствие. Ние съдействахме на трима представители на прокуратурата да отидат в Босна и Херцеговина, където на място да се срещнат със обстановката и с обстоятелствата, заяви военният министър Георги Панайотов в понеделник.

Те отидоха там. Всички се върнаха от екипите, дори два самолета изпратихме до такава степен, добави той

“Това е една покруса, безпределно доста скърбя за нея, само че се води следствие и не мога да кажа нищо повече от това “.

На въпрос за избавителната интервенция с боен вертолет в Пирин в помощ на потърпевша жена, министър Панайотов сподели, че туристка в планината се е подхлъзнала и паднала в улея на един от върховете.

Бяхме потърсени за подпомагане, незабавно изпратихме хеликоптер, той взе потърпевшата, превозена след това до болница. За страдание узнавам, че е умряла, само че ние направихме всичко допустимо. Това, което трябваше да създадем, ние го направихме, сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР