Трима младежи бяха признати за виновни за убийството на българския

...
Трима младежи бяха признати за виновни за убийството на българския
Коментари Харесай

Доживотни присъди за убийците на български студент в Лондон

Трима младежи бяха приети за отговорни за убийството на българския студент Габриел Стоянов в английската столица. 21-годишният съотечественик умря предишния ноември, откакто бе атакуван с нож на лондонската улица „ Бромли роуд “, до момента в който се прибира към дома си късно вечерта.
Прочетете още
18-годишния Алфи Кибъл и 17-годишното момче, намушкало Стоянов, са получили доживотни присъди, заяви майката на Габриел – Марияна Петрова. Тя бе от самото начало в правосъдната зала по време на траялия с месеци развой. 

Името на 17-годишното момче не може да бъде обявено, защото е малолетен, както и на третия, взел участие в нападението, който бе наказан на 6 години и 8 месеца затвор. Според правосъдното решение Кибъл може да пледира за понижаване на присъдата след минимум 14 година и девет месеца зад решетките, а физическият причинител на убийството – след 15 година

Стоянов се засича в рейс с нападателите си, които в този миг са на 14,16 и 17 години. Между тях поражда препирня, след което българинът слиза, а тримата не престават да се возят още две спирки. Стоянов и приятелят му, с кого е бил, влизат в заведение за бързо хранене, а нападателите отиват в дома на единия от тях и вземат бутилка, верига за мотор и нож. Въоръжени с тези предмети, те причакват българина на излизане от заведението и го нападат.

Представени по време на процеса записи от улични камери демонстрират, че студентът леко се стъписва, когато ги вижда, само че продължава да върви към дома си. Първоначално е нападнат с бутилка от най-малкия, по-късно с верига от най-големия и накраят третото момче му нанася съдбовен удар с нож в гърдите. Тримата заобикалят, а Стоянов умира на идващия ден в болница.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР