Трима лекари в Норвегия са хоспитализирани с установено наличие на

...
Трима лекари в Норвегия са хоспитализирани с установено наличие на
Коментари Харесай

Властите в Норвегия разследват три случая на хоспитализирани лекари, след ваксина с AstraZeneca

Трима лекари в Норвегия са приети в болница с открито съществуване на кръвни съсиреци, откакто са били имунизирани против ковид с ваксина от британско-шведската компания " AstraZeneca ". За това осведоми вестник.   Твърди се, че здравните служащи са получили имунизацията неотдавна. Подчертава се, че не е известно дали съществува причинно-следствена връзка сред имунизацията и сериозните случаи на болестта.
Изданието показва, че Националният институт за публично здраве (NIPH) и Норвежката организация по медикаментите са свикали незабавно конференция във връзка със  " подозрения за странични резултати на имунизацията " AstraZeneca " . Младите лекари, които са били приети в болница, са получили кожен кръвоизлив . " Засега не можем да кажем нищо несъмнено за връзката сред имунизацията и образуването на кръвните съсиреци. Поради сериозността, проверяваме задълбочено ", сподели Сигурд Хортемо от Норвежката организация по медикаментите по време на конференцията. В организацията са били получени няколко отчета от пациенти, които са имали кръвоизливи в по-голяма или по-малка степен. " Това може да е сериозен симптом за понижен брой тромбоцити ", сподели Хортемо и беше безапелационен, че.
 Двама умряли в Норвегия след имунизация против COVID-19, повода за гибелта се обяснява Двама умряли в Норвегия след имунизация против COVID-19, повода за гибелта се обяснява
Двама души, имунизирани против ковид, са умряли в Норвегия. Това заяви Норвежката организация по медикаментите, представена от БГНЕС....
Независимо от това, младежите на възраст под 50 година, които са били имунизирани през последните две седмици, са помолени да извърнат в допълнение внимание на признаците след имунизацията. Ако след няколко дни изпитват нараснало възприятие на заболяване и получат повече огромни или дребни сини петна, би трябвало да посетят доктор. Норвежката организация по медикаментите проверява и известия за смъртни случаи. В петък са били известени за един умрял пациент, след имунизация с имунизацията на " AstraZeneca " навътре в страната.  Касае се за по-млад човек, който е здравен служащ. Няма подозрение, че той е умрял от кръвен съсирек (тромб). Вестникът осведоми и за други двама души в Европа, които са умряли, вследствие образуването на кръвни съсиреци. Случайно или не - това се е случило дни, откакто им е била сложена доза ваксина " AstraZeneca ". Това е и основата на решението за прекъсване на имунизацията в страната. 60-годишна жена е умряла в Дания, а 49-годишна здравна сестра е изгубила живота си в Австрия. Подобен случай, който се проверява има и в България - на 57-годишна жена с съпътстващи болести.
Междувременно е прекъсната използването на имунизацията от " AstraZeneca ". 127 400 дози от нея са разпределени в Норвегия. Властите оповестяват, че прекъсването може да докара до закъснение на програмата за имунизация. Европейската организация по медикаментите (EMA) счита, че изгодата от имунизацията надвишава риска от нейната приложимост . Подобно на Норвегия, Дания и Исландия са спрели всевъзможни имунизации с " AstraZeneca ". Няколко страни стопираха отчасти имунизационната акция. Такива са Австрия, Италия, Естония, Литва, Латвия, Люксембург и Румъния, оповестява Би Би Си.
" AstraZeneca ", която е създала имунизацията в съдействие с Оксфордския университет, не желае да разяснява обособени случаи, само че декларира, че са наясно, че се изследва допустима връзка сред имунизациите на компанията и образуването на тромби . Фармацевтичният колос акцентира, че има най-голям приоритет сигурността на пациентите. Кръвният съсирек може да докара както до инфаркт, по този начин и до инсулт. През 2018 година общо 3660 души са умряли вследствие на инфаркт и инсулт в Норвегия, съгласно статистиките. Хранителните привички, методът на живот, тютюнопушенето и разнообразието от медикаменти са фактори, които могат да усилят риска от формиране на кръвни тромб. Отдавна е известно, че противозачатъчните хапчета също дават по-висок риск от формиране на кръвни съсиреци. Един от най-известните норвежки специалисти по кръвни съсиреци, Пер Мортен Сандсет, счита, че прекъсването на имунизацията води до непотребен боязън  у хората. Той е сюрпризиран, че имунизацията е спряна и се базира на резултата от Обединеното кралство. Там 11 000 000 са получили имунизацията на " AstraZeneca ", без тя да демонстрира нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР