Трима граждани на Тибет, Китайска народна република, получиха осъдителни присъди

...
Трима граждани на Тибет, Китайска народна република, получиха осъдителни присъди
Коментари Харесай

Условни присъди за трима тибетци

Трима жители на Тибет, Китайска национална република, получиха неоправдателни присъди за нелегално прекосяване на държавната граница на България, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Пунтсок Тензин, Калсанг Тензин и Деден Тензин ще изтърпят осем месеца "лишаване от независимост " при три години изпитателен период и ще заплатят санкция по 100 лв., откакто районният съд в Генерал Тошево е одобрил подписаните сред подсъдимите и районната прокуратура съглашения.

Тримата чужденци са наказани за това, че на 14 декември 2017 година в региона на ГКПП-Малко Търново, са влезнали през границата на България, а на 26 декември в землището на село Кардам, сред 142-143 гранични пирамиди, са излезли през границата на страната без позволение на органите на властта и не през избраните за това места.

Районният съд е отменил ограниченията "задържане под стража " на задграничните жители. Тримата наказани тибетци, от които Деден Тензин е жена, ще бъдат отведени в специфичен дом за краткотрайно настаняване на чужденци от затворен вид в Любимец, показват от Апелативната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР