Трима футболисти - Агустин Палавесино от Ривър Плейт и Маркос

...
Трима футболисти - Агустин Палавесино от Ривър Плейт и Маркос
Коментари Харесай

Трима играчи призовани от прокуратурата след сбиване в аржентинското Суперкласико

Трима футболисти - Агустин Палавесино от Ривър Плейт и Маркос Рохо и Луис Васкес от Бока Хуниорс бяха призовани да дадат показания от прокурорите в Буенос Айрес след всеобщо сборичкване, което докара до седем червени картона при успеха на Ривър Плейт с 1:0 против Бока в аржентинското дерби в неделя, заяви Ройтерс. 

„ Суперкласико “ сред двата най-популярни тима в Аржентина вървеше към нулево тъждество, само че реферът отсъди дузпа в добавеното време в интерес на Ривър, която Мигел Анхел Борха трансформира в гол, с цел да донесе успеха на водачите в лигата, оставяйки защитаващия купата си Бока 13-ти в таблицата. 
 Дузпа в 90-ата минута взриви Суперкласико и провокира меле със 7 червени картона Дузпа в 90-ата минута взриви Суперкласико и провокира меле със 7 червени картона
Палавесино отпразнува гола пред играчите на Бока, предизвиквайки сборичкване, което спря мача за 16 минути, като полицията на стадиона трябваше да се намеси, вследствие на което бяха изгонени по трима играчи от двата тима, както и треньорът на Бока Хорхе Алмирон. 

Прокуратурата в Буенос Айрес повдигна обвинявания против Палавесино и Васкес за подбудителство към вълнения и Рохо за нахлуване на терена без позволение, защото някогашният бранител на Манчестър Юнайтед не взе участие в мача заради травма. 

„ Маркос отиде да помогне на тима, тъй като той е капитан и искаше да спре мелето, не отиде да навреди на никого “, сподели президентът на Бока Хуниорс Хорхе Амор пред Ройтерс. " Това са следствията от съдийството, за което се усещаме ощетени. Не съм последовател на никакъв акт на принуждение. Никой не е търсил експанзия, всичко стартира след провокацията на Палавесино след гола ", добави Амор. 

Палавесино се извини, като сподели, че съжалява за дейностите си и призна, че е изгубил надзор в насладата си. „ Това беше неточност и това не е имиджът, който желаеме да дадем на Ривър. Има път, по който да тръгнем и ние би трябвало да го следваме “, сподели халфът пред локалната телевизия Tyc Sports. 

Според аржентинското законодателство Рохо може да бъде глобен с един до пет дни общественополезен труд или санкция от 200 до 2000 аржентински песо (0,87 до 8,79 долара). Палавесино и Васкес могат да получат санкции от 10 000 до 50 000 аржентински песо или задържане от пет до 30 дни, написа Ройтерс.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР