Трима души станаха жертва на обилните снеговалежи и минусовите температури,

...
Трима души станаха жертва на обилните снеговалежи и минусовите температури,
Коментари Харесай

Трима възрастни починаха от бурята и студа в Гърция

Трима души станаха жертва на изобилните снеговалежи и минусовите температури, които сковават Гърция, оповестява Агенция Франс Прес. Телата на двама възрастни мъже бяха открити рано в неделя, откакто автомобилът им беше затрит от ненадейно наводнения край Атина, показват от пожарната работа. Ден по-рано избавителни екипи откриха тялото на 66-годишна жена в колата й край Кератеа.

Гърция е скована от извънредно леден фронт, като тук-там живакът в термометрите падна до минус 18 градуса по Целзий, а обширни елементи на страната бяха покрити с дебели преспи сняг. Спасителните служби получиха десетки сигнали за помощ – главно от хора, затрупани в колите или къщите си от дебелите преспи. На места за помощ е извикана и армията.

В събота пожарникари избавиха двойка френски туристи, изгубили се в гориста околност на остров Лесбос. Лошото време наруши въздушния трафик, затвори централни автомагистрали, прекъсна фериботните връзки и докара до анулация на влакове.

Властите в Солун оповестиха за затварянето на няколко пътища в региона заради неприятните метеорологични условия в северната част на Гърция, оповестява локалното издание Thestival.gr.

Блокирани за придвижване са пътищата Агиос Василиос-Хортиатис и Мелисохори – Ореокастро. Превозните средства от всевъзможен вид, които се движат по пътната мрежа в района би трябвало да бъдат оборудвани с вериги за сняг и всичко друго належащо за шофиране в тежка зимна конюнктура, предизвестяват управляващите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР