Трима души бяха застреляни от въоръжен мъж при расово мотивирано

...
Трима души бяха застреляни от въоръжен мъж при расово мотивирано
Коментари Харесай

Трима загинаха при стрелба във Флорида

Трима души бяха убити от въоръжен мъж при расово стимулирано нахлуване в магазин на нискобюджетната верига в американския град Джаксънвил в щата Флорида.

Нападението е станало в ранния следобяд на събота, когато въоръжен с автоматизирана пушка и револвер, и облечен с тактическа жилетка мъж влезнал в магазина и разкрил безразборна пукотевица, вследствие на която са починали двама мъже и жена.

Стрелецът, бял мъж на към 20 години, се е самоубил след стрелбата, само че е оставил три известия, очертаващи неговата " отвратителна идеология на омразата " и претекстът за нападението. На едно от оръжията е била изрисувана свастика.

Малко преди стрелбата нападателят, чиято идентичност към този момент не се разкрива от управляващите, се опитал да влезе в общежитието на намиращ се наоколо университет, в който се образоват най-вече студенти от афроамерикански генезис.

Не е бил позволен от защитата, откакто отказал да се легитимира. Впоследствие той се насочил към намиращия се наоколо магазин, където разкрил пукотевица по пазаруващите. От Белия дом оповестиха, че президентът Джо Байдън е бил осведомен за нападението.

Масовото ликвидиране беше наказано от губернатора на Флорида Рон Десантис, който го дефинира като безусловно недопустимо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР