Трима американски морски пехотинци загинаха при самолетна катастрофа в Австралия по време на учение

...
Трима американски морски пехотинци бяха убити, а други бяха ранени,
Коментари Харесай

Трима американски морски пехотинци бяха убити, а други бяха ранени, след като самолет Osprey се разби по време на военни учения в Австралия, съобщиха официални лица в неделя.

От 23-мата морски пехотинци на борда на самолета MV-22B Osprey, трима са загинали, докато други петима са били прехвърлени в болница Royal Darwin в тежко състояние, се казва в изявление на Морските ротационни сили - Дарвин в неделя.

Инцидентът на остров Мелвил в Австралия е станал в 9:30 сутринта местно време.

„Морските пехотинци на борда на самолета летяха в подкрепа на учението Predators Run. Усилията за възстановяване продължават“, се казва в изявлението, добавяйки, че „причината за инцидента се разследва“.

По-рано главният министър на Северната територия Наташа Файлс каза, че някои от другите морски пехотинци са били лекувани на мястото на инцидента.

„Работим невероятно усилено и възможно най-бързо, за да сме сигурни, че можем да накараме хората да се лекуват“, каза Файлс.

Osprey US военна катастрофа MAP Mapbox

Два самолета на американските морски пехотинци Osprey напуснаха Дарвин и отлетяха към островите Тиви, на около 80 километра, в неделя сутринта, каза комисарят на полицията на Северната територия на Австралия Майкъл Мърфи. Един от самолетите се разби на остров Мелвил, добави той.

Инцидентът е станал по време на учението Predator’s Run 2023, каза говорител на австралийското министерство на отбраната.

През годините са докладвани множество инциденти с военни самолети Osprey.

През 2022 г. петима американски морски пехотинци загинаха, след като техният самолет MV-22B Osprey се разби по време на тренировъчна мисия близо до Гламис, Калифорния. Същата година четирима американски военнослужещи бяха убити, когато техният Osprey се разби по време на учения на НАТО в Норвегия.

През 2017 г. се случиха две катастрофи с военни самолети Osprey. На 5 август MV-22B се разби край бреговете на Австралия, убивайки трима американски морски пехотинци. MV-22 Osprey на морската пехота се разби в Сирия месец по-късно на 28 септември, ранявайки двама военнослужещи.

История на катастрофи

Предишни катастрофи на самолети Osprey, според доклади на CNN и прессъобщения на Министерството на отбраната на САЩ:

20 юли 1992 г.: Седем души са убити по време на тестове, когато Osprey се разбива във Вирджиния.

8 април 2000 г.: Катастрофа по време на тренировка в Аризона убива 19 морски пехотинци. Причината за катастрофата е грешка на пилота, като следователите заключиха, че пилотът се е опитал да кацне твърде бързо и под твърде стръмен ъгъл, причинявайки загуба на повдигане.

11 декември 2000 г.: Четирима морски пехотинци са убити, когато Osprey се разбива в Северна Каролина. По-късно за инцидента се обвиняват проблеми с хидравлична част и софтуерна аномалия в компютърната система на самолета.

8 април 2010 г.: Osprey на ВВС на САЩ се разбива в Южен Афганистан, убивайки трима американски военнослужещи и един цивилен служител.

11 април 2012 г.: Двама американски служители загинаха при катастрофа на Osprey в Мароко.

13 юни 2012 г.: CV-22 Osprey на ВВС се разбива по време на рутинна тренировъчна мисия северно от Навара, Флорида, ранявайки петима.

17 май 2015 г.: MV-22 Osprey на корпуса на морската пехота се разби на тренировъчната площадка Белоус на Оаху, Хавай, оставяйки смъртта на двама морски пехотинци

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР