Трикратният световен шампион в колоезденето Петер Саган спечели една от

...
Трикратният световен шампион в колоезденето Петер Саган спечели една от
Коментари Харесай

Световният шампион Петер Саган спечели за пръв път класиката Париж-Рубе

Трикратният международен първенец в колоезденето Петер Саган завоюва една от най-престижните победи в кариерата си, откакто победи в класиката Париж-Рубе. Словакът направи изумителна офанзива 55 километра преди финала и не погледна обратно нито за миг, нанасяйки доста огромен удар по главните си съперници.

Колоездачът на " Бора " най-сетне покори паветата в Ада на Севера, както е известна конкуренцията в Северна Франция. Досега най-хубавото класиране на Саган беше шесто място през 2014 година, а през последните три сезона даже не успяваше да влезе в първите 10.

Саган победи във заключителен спринт швейцареца Силван Дилие (AG2R) на колодрума в Рубе. Шампионът на Швейцария беше част от истинското 9-членно отделяне в надпреварата, само че откакто беше застигнат от словака съумя да устиска с него.

" Невероятно е. През тази година най-сетне нямах неприятен шанс – не паднах нито един път, нямах спукана гума, съумях да спестя сила и да нападам. В годините, в които имах проблеми се усещах доста по-изморен ", сподели Саган след финала.

Hats off!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР