Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева ще започнат

...
Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева ще започнат
Коментари Харесай

Стефани Стоева и Габриела Стоева стартират на турнир по бадминтон от сериите Super 750 в Одензе

Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева ще стартират с дуел против японки на шампионата по бадминтон от сериите Super 750 с награден фонд 850 хиляди $ в Одензе (Дания). Надпреварата от 17 до 22 октомври е олимпийска подготовка за Игрите в Париж 2024.

На старта българките, който в този шампионат ще бъдат водени от старши треньора на националния тим Петя Неделчева-Хранова, ще срещнат Рена Мияура и Аяко Сакурамото.

Състезанието в извънредно мощно, а водачки в схемата на двойки дами са международните шампионки и лидерки в ранглистата Чън Цин Чън и Цзя И Фан (Китай).

Българско наличие тази седмица ще има на още два шампионата - в Прага (Чехия) и в Абу Даби (ОАЕ).

На конкуренцията от сериите BWF Tour Super 100 в Абу Даби от 17 до 22 октомври с награден фонд 75 хиляди $ ще играят Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Иван Русев и Илиян Стойнов.

Налбантова стартира от главната скица и първата й съперничка ще бъде Шивани Гаде (Индия), а Поповска чака квалификантка.

Иван Русев започва от пресявките на мъже единично против Начакорн Пусри (Тайланд), а на двойки мъже с Илиян Стойнов ще играе против поставените под номер 6 Джошуа Магий и Пол Рейнолдс (Ирландия).

На шампионата в чешката столица Прага от 19 до 22 октомври с награден фонд 5000 $ ще вземат участие Станимир Терзиев, Михаела Чепишева, Цветина Попиванова и Алекс Влаар. Те ще играят в квалификациите на единично и в главната скица на двойки дами и двойки мъже. Надпреварата също е олимпийска подготовка за Париж 2024.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР