Трикратната европейска шампионка по борба и световна вицешампионка, както и

...
Трикратната европейска шампионка по борба и световна вицешампионка, както и
Коментари Харесай

Шампионката по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство

Трикратната европейска шампионка по битка и международна вицешампионка, както и състезател номер едно на Русе Биляна Дудова е направила опит за самоубийство.

Тя е била открита от съотборничката си Сезан Белберова във вторник вечерта с порезни рани по ръцете. Двете са били в стая в столичен хотел, в който живеят по време на лагери.:Добре съм, към този момент се възвръщам у дома ". Това съобщи пред уеб страницата на федерацията по битка трикратната европейска шампионка Биляна Дудова.
 
От федерацията оповестяват, че самонараняването е станало в миг на афект. Самата Биляна не разкрива съответната причина за инцицента, а единствено добавя, че е персонална и отхвърля да разяснява повече детайлности.
 
" Често шампионката претърпява проблемите си вътрешно, без да споделя с околните си ", пишат от федерацията по битка на формалния си уебсайт, като прецизират, че контузията е лека и не се касае за прерязване на вените.
 
Възстановяването ѝ ще продължи към месец. Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца (29-30 май). От Българската федерация по битка към този момент са заели психолог да работи с шампионката.-->
 
Сигналът на незабавния телефон 112 е получен на 21 май вечерта, към 20:30 часа. Веднага на мястото идва кола за спешна помощ, която закарва Дудова в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ". Лекарите съумяват да спасят живота ѝ и тя към този момент е отвън заплаха.
 
За последно девойките от националния тим по битка бяха на дълъг лагер в Япония, от който се завърнаха в събота. В неделя треньорът ѝ Петър Касабов я е видял за последно, като по думите му тя е била усмихната и в положително въодушевление.
 
Но във вторник вечерта Сезан Белберова видяла оцапан с кръв кухненски нож, след което се обадила на незабавния телефон за помощ. От полицията към този момент не дават детайлности по случая, като оповестиха единствено, че се проверяват всевъзможни версии за случилото се.
 
Последният триумф на Биляна Дудова беше европейската купа . В края на 2018 година тя игра на край на Световното състезание, само че съдиите ѝ лишиха незаслужено купата. Наскоро тя загуби майка си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР