Трикратката световна шампионка Мария Петрова ще бъде посланик на ФИГ

...
Трикратката световна шампионка Мария Петрова ще бъде посланик на ФИГ
Коментари Харесай

Мария Петрова избрана за посланик на Световното по ХГ в София

Трикратката международна шампионка Мария Петрова ще бъде дипломат на ФИГ на Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 10 до 16 септември в София, оповестяват от Международната федерация по гимнастика.

Предложението точно Мария Петрова да бъде определена за дипломат на Световното състезание в София през тази година е на БФХГ.

"Тази икона на българската художествена гимнастика е част от елитната група гимнастички, които са спечелили три международни трофеи в самостоятелния многобой. От 1993 до 1995 година Петрова е кралица на интернационалната сцена, с общо девет международни трофеи, в това число пет на обособените уреди и една отборно ", се споделя в формалното известие на ФИГ.

Международната федерация по гимнастика избра девет именити първенци, които ще бъдат посланици на Световните шампионати през 2018 година във всички гимнастически дисциплини - спортна гимнастика, художествена гимнастика, батут, акробатика и аеробика. На останалите четири шампионата са определени по двама посланици.

"Ние сме щастливи, че тези огромни имена, които по собствен метод са сътворили история в своята дисциплинираност и са повлияли за развиването на спорта си, се съгласиха да станат посланици ", сподели президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР