Трикове за красива кожа, които ще ви зарадват с невероятния

...
Трикове за красива кожа, които ще ви зарадват с невероятния
Коментари Харесай

Трикове за красота, които наистина действат

Трикове за красива кожа, които ще ви зарадват с невероятния си резултат.

Цената на хубостта е висока. Поне по този начин ни показват рекламите и профилираните магазини със скъпа козметика. Ами в случай че се върнем известно време обратно и се доверим на триковете, които нашите баби са употребявали? Няма да повярвате какви невероятни резултати можете да постигнете с евтини и напълно елементарни трикове.

За мощна коса и против побеляване на косата
Отварата от черупки се употребява и за измиване на косата. Тя може да възвърне силата на косата, да спре косопада и последователно да възвърне цвета на побелялата коса. Оставяте върху косата най-малко 20 минути.

Избелване на зъбите
Стритите на прахуляк черупки, добавени към пастата за зъби, очевидно избелват зъбите.

За красива кожа
Ако добавите стрити черупки към почистващия гел за лице, ще почистите порите си, ще излекуват кожата си и ще премахнете съвършено грима. Внимавайте обаче да не попаднат в очите ви.

Кислородна вода
Добре прочут антисептик, който всеки има вкъщи, допускам. Ако го употребявате за лицето си, той може да отстрани бактериите, възпалението и даже нежеланата пигментация. Разредете с вода в съответствие 1:1 и използвайте като лосион върху лицето. Намалява риска от кожни болести.

Кислородната вода оказва помощ и за удължение или напълно заменяне на резултата на дезодоранта. Това е по този начин, тъй като неотложно отстрани бактериите, които предизвикват неприятни миризми.

Може да бъде потребна и за вашата коса. Смесете вода с кислородна вода в съответствие 2:1 и напръскайте леко в косата. Ще получите хубав натурален искра.

Желатин срещу бръчки
Направете си домашна колагенова маска от 2 чаени лъжички желатин, 4 супени лъжици топла вода и 2 супени лъжици лимонен сок. Получената примес се нанася върху чисто лице, оставя се да работи 10-15 минути и по-късно се изплаква.

Безценна квас
Маята се бори с акнето и кожните възпаления, освежава и изглажда кожата, зарежда я с скъпи витамини, аминокиселини и минерали, почиства и успокоява кожата.

Трикове за красива кожа на всяка възраст
Натрошете половин кубче квас в купа и прибавете една супена лъжица леко загрят мед. Нанесете на лицето, шията и деколтето, оставете да работи 20 минути и измийте щедро с вода.

Маска против акне
Смесете маята с малко вода, с цел да се получи гъста каша. Нанесете непосредствено върху засегнатите области. Оставете да работи към петнадесет минути, за сензитивна кожа са задоволителни единствено пет до 10 минути. Накрая изплакнете добре и почистете.

Непастьоризирано краве или козе мляко – против кръгове под очите
Накиснете памучен тампон в козе или краве мляко (добре охладено), нанесете върху очите и оставете да работи 15 минути. Млякото овлажнява и подхранва – резултатите му са сравними с резултата на скъпите кремове. В допълнение към незабавното омекотяване на кожата, то също по този начин съдържа протеини, ензими, аминокиселини и антиоксиданти, които са нужни за подсилване и регенериране на повредената кожа.

Ябълки и овесени ядки
Ябълките имат изумително свойство – те могат бързо да провиснал лицевите мускули и да подхранят кожата след тежък ден. Два пъти седмично нанасяйте примес от настъргани ябълки и овесени ядки върху лицето и кожата към очите си. Оставете да работи 15-20 минути и по-късно отмийте. Ако имате раздразнена кожа или екзема, нанесете каша от вода и овесени ядки върху проблематичното място – това има голям успокоителен резултат.

Трик против бързо омазняваща се коса – елементарна сол
Всичко, което би трябвало да извършите, е да добавите 1 чаена лъжичка сол към елементарния си шампоан и да измиете косата си, както нормално. Или можете да добавяте малко сол към всяка доза шампоан. Косата ще бъде по-дълго свежа и ще резервира пухкавия си размер.

Детска пудра
За по-дълги и плътни мигли
Преди да нанесете серпантина върху миглите, нанесете върху тях малко бебешка пудра. В резултат на това миглите ви ще бъдат по-плътни, а също по този начин ще наподобяват по-дълги. Пудрата също ще ви помогне гримът ви да издържи безупречно през целия ден. Нанесете малко пудра на лицето си, преди да нанесете грима. Пудрата също ще помогне, в случай че имате прекомерно тъмна пудра за лице и се нуждаете от по-светъл колорит.

Бебешката пудра ще ви помогне да поддържате кожата си мека и задоволително хидратирана. Също по този начин работи отлично при напукани пети или устни.

Пчелен восък
Защита на кожата и ноктите
Мажете ръцете си с пчелен восък по време на мощни студове или преди контакт с химикали. Това е превъзходен метод да отбраните ръцете си, като в същото време им осигурите поддържане. Пчелният восък е отличен и като натурален еликсир за устни.

Лимон, мед и захар за тъмни петна по кожата
Тази домашна рецепта е доста елементарна и резултатът й се крие в комбинацията от мощни естествени съставки. Захарта работи като натурален пилинг, който отстранява мъртвите кафези по кожата. Лимонът има избелващ резултат и дружно с гликоловата киселина от захарта обезпечава поддържане на кожата. Медът е основа, която съединява двете съставки, хидратира кожата и работи като предварителна защита против потъмняване на кожата.

Смесете 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица лимонен сок и 1 супена лъжица захар. Разбъркайте, нанесете върху тъмните области и деликатно ги масажирайте. Оставете да работи към 15 минути и по-късно измийте с хладка вода.

Ябълковият оцет побеждава пърхота и почиства кожата
Смесете 1 част оцет и 2 елементи вода. Напръскайте леко върху най-проблемните зони на главата.

Същият разтвор ще помогне за разчистване на порите на лицето.

Вижте още: Как се обича жена, която е минала през пъкъла?

Картофеното нишесте стяга кожата и изглажда бръчките
Смесете ½ чаша топла вода и 2 супени лъжици картофено нишесте и малко хидратиращ крем. Нанесете на лицето и я оставете да работи 20 минути. След това изплакнете с хладка вода. Прилагайте два пъти седмично.

Изпробвайте тези трикове за красива кожа и коса и ще останете удовлетворени!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР