Трик за перфектното тесто – тази рецепта винаги се получава!

...
Трик за перфектното тесто – тази рецепта винаги се получава!
Коментари Харесай

Перфектното тесто за любимите ви печива

Трик за съвършеното тесто – тази рецепта постоянно се получава!

Ако следвате този съвет, в никакъв случай повече няма да имате проблем с тестото, то няма да „ спадне “ или да не „ порасне “ добре. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да постигнете това.

Преди да започнете да месите тесто, извадете маслото и яйцата от хладилника и ги оставете за известно време на стайна температура.

Не прекалявайте с количеството бакпулвер или квас, защото има възможност тестото да нарасне прекалено много и затова да се напука. Освен това, ще загуби мечтаната конструкция. Винаги се придържайте към рецептата.

Винаги поставяйте тестото в авансово загрята фурна. Когато мокрите и сухите съставки се комбинират, поражда химическа реакция и тестото незабавно стартира да шупва.

Изчакайте 10 до 15 минути от момента, в който фурната доближи мечтаната температура и едвам по-късно сложете тестото в нея.

 Трик за съвършеното тесто - тази рецепта постоянно се получава

Трик за съвършеното тесто: добавяйте по една супена лъжица ябълков оцет. Тесто нараства чудесно и печивата имат необикновен усет.

Благодарение на тази рецепта ще имате прясно тесто в хладилника за всеки един миг, когато ви е належащо.

Добавете сол за солените печива и захар за сладките печива.

Съставки:
200 мл хладко мляко
1 кубче прясна квас (42 г) или 2 пакетчета суха квас
1 чаена лъжичка захар
1 кг брашно (меко)
1 бакпулвер (10 г)
2 чаени лъжички сол (за солено тесто)
2 чаши кисело мляко (от 180 г)
200 мл мляко и 2 яйца

Приготвяне:
Поставете 200 мл хладко мляко в по-дълбока купа и натрошете 1 кубче прясна квас в него, след което прибавете 1 чаена лъжичка захар. Разбъркайте, с цел да се разтворят съставките и оставете за 10 минути да се задейства маята.

Добавете едно пакетче бакпулвер към един кг брашно, разбъркайте и направете кладенче. За солено тесто прибавете две чаени лъжички сол, две чаши кисело мляко, 200 мл мляко, задействаната квас и две яйца, оставени при стайна температура.

Разбъркайте първо с лъжица, след което продължете да месите на ръка. Тестото е меко и леко лепкаво. Вземете огромна торбичка, намажете я с олио отвътре и поставете тестото. Изпуснете въздуха и завържете добре торбата.

 Трик за съвършеното тесто - тази рецепта постоянно се получава

Вижте още: Употреба на содата в градината

 Трик за съвършеното тесто - тази рецепта постоянно се получава

Можете също да го поставите в намаслен пластмасов съд и да го пандизите добре с похлупак или транспарантно фолио, само че най-добре е да го държите в торбичка. Върнете плика в съда и го поставете в хладилника.

С намазана с олио ръка откъснете колкото ви би трябвало. Завържете плика още веднъж по същия метод, след което го върнете в хладилника.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР