Тридневно едностранно спиране на огъня от Русия се очаква да

...
Тридневно едностранно спиране на огъня от Русия се очаква да
Коментари Харесай

Очаква се да спрат огъня в Мариупол до 7 май

Тридневно едностранно прекъсване на огъня от Русия се чака да влезе в действие тази заран към стоманодобивния цех в Мариупол – последната цитадела на украинската опозиция в стратегическия пристанищен град. В останалата част от Украйна обаче сраженията не престават, съобщи Франс прес.

Руските сили откриват на 5, 6 и 7 май от 8 до 18 ч . московско време филантропичен кулоар за евакуация на цивилните от комплекса " Азовстал " в Мариупол, заяви през вчерашния ден министерството на защитата в Москва.

За този интервал съветските войски и бойните елементи на така наречен Донецка национална република, ръководена от проруски сепаратисти, ще спрат съгласно ведомството едностранно враждебните дейности против силите на Украйна. Министерството увери, че цивилните, намерили леговище в завода, ще могат да заминат или за Русия, или за териториите, следени от Киев.

Украинският общоприет щаб съобщи през вчерашния ден, че „ съветските нашественици концентрират старания в опити да блокират и унищожат нашите елементи в зоната на „ Азовстал “. С поддръжка на авиация съперникът възобнови офанзивата си, с цел да поеме надзор над завода “.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че през вчерашния ден от Мариупол и покрайнините са евакуирани 344 души, откарани в Запорожие – град под контрола на Украйна, ситуиран на към 230 км от този регион.

Тази вечер в Ню Йорк се чака съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР