Тридневен официален траур и преустановяване на всички официални и политически

...
Тридневен официален траур и преустановяване на всички официални и политически
Коментари Харесай

Тридневен траур в испански град заради убита българка и дъщеря ѝ

Тридневен формален печал и прекратяване на всички публични и политически действия през идващите три дни е разгласен в град Мостолес поради убитата в неделя 29-годишна Ирина и нейната щерка.

Знамената в общината ще бъдат спуснати на половин мачта, заяви вестник „ Ел мундо ”.

Младата жена, която стана жертва на брачна половинка си, е възнамерявала да се раздели с него, настояват хора от нейното обграждане. Предполага се, че това решение е провокирало 39-годишния българин Галин да заколи Ирина и щерка им Мария.

Жената в никакъв случай не е давала сигнал против колегата си за принуждение, само че съгласно няколко нейни близки, тя е споделяла, че е имало случаи на експанзия от страна на брачна половинка ѝ.

В неделя вечерта мъжът съобщил на няколко свои другари посредством WhatsApp, че е нападнал брачната половинка си и ще посегне на живота си. След това няколко от тях отиват в до дома им и когато никой не отваря вратата, вземат решение да се обадят на Националната полиция.

Когато идват, органите на реда откриват безжизнените тела на дамата и момичето с голям брой прободни рани в региона на шията и гърдите, написа изданието.

Предполагаемият причинител на двойното ликвидиране е работил в автосервиз. Неотдавна е отпътувал за родината си поради заболелия си татко. Той е отсъствал от Испания към два месеца и се е върнал вкъщи предходната седмица.

През последните три-четири дни Ирина, която се занимавала с маникюр, била малко дистанцирана и не споделяше известия с никого от непрекъснатите си другари.

" Ирина беше доста добър човек и не можем да разберем какво се е случило ", споделя един от нейните познати.

Миналата седмица Ирина признава и на друга близка другарка, че се разделя със брачна половинка си. За финален път Ирина, Галин и момичето са били видени дружно предходната събота. В нощта на двойното ликвидиране никой от съседите не е чул нищо извънредно в блока, в който фамилията е живяло повече от седем години.

Вчера близо 100 души резервираха петминутно безмълвие в символ на печал по отношение на убийството на майката и детето, като към тях се причислиха кметицата Ноелия Посе и представителите на всички партии, показани в общината.

Консисторията афишира тридневен формален печал и прекратява всички публични и политически мероприятия, а знамената ще бъдат спуснати на половин мачта.

Правителствената делегация за битка с насилието, учредено на пола, проверява тези убийства като вероятни закононарушения, свързани със сексизъм, и в случай че това се удостовери, броят на дамите, убити от своите сегашни или някогашни сътрудници, ще нарасне на 37 през тази година и на 1167 от 2003 година насам. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР