Тридневен национален траур е бил обявен в Сърбия, написа местният

...
Тридневен национален траур е бил обявен в Сърбия, написа местният
Коментари Харесай

Тридневен траур в Сърбия

Тридневен народен печал е бил разгласен в Сърбия, написа локалният в. Политика.

Днес държавното управление в Белград е оповестило траура по отношение на кончината на главата на Сръбската православна черква (СПЦ) патриарх Ириней. Деветдесетгодишният духовник е умрял тази заран в резултат на коронавирусната зараза в белградска военна болница.

"До неделя в това число няма да се организират културни мероприятия ", се е посочвало в постановлението на държавното управление.

Премиерът на западната ни съседка Ана Бърнабич е изразила своята тъга във връзка кончината на водача на СПЦ. "Патриарх Ириней бе знак на сръбското национално единение ", е декларирала тя.

Тридневен печал за интервала 20 – 22 ноември 2020 година е оповестила и Република Сръбска (автономна част на Босна и Херцеговина).

Съболезнования към сръбския народ са изрзили българският министър председател Бойко Борисов, съветският президент Владиир Путин, политици от Балканите и звездата Цеца Величкович.

Междувременно Синодът на СПЦ е провел изключително заседание. Високопоставените клирици са обсъждали по кое време и по какъв начин предвид на разпространяването на корона вирусната зараза ще се организира погребението на Ириней.

Единственото, което е станало ясно към този миг е било, че опелото ще се състои в белградския храм "Свети Сава " (на снимката).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР