Тридесет и две страни, но без Съединените щати, могат да

...
Тридесет и две страни, но без Съединените щати, могат да
Коментари Харесай

Украйна започна дело срещу Русия във Върховния съд на ООН

Тридесет и две страни, само че без Съединените щати, могат да показват мнения по дело, в което Украйна упреква Русия, че употребява подправени изказвания за геноцид като предлог за започване на пълномащабно навлизане, заяви Международния съд в петък, предава Си Ен Ен.

Украйна заведе делото, заявявайки, че „ Руската федерация погрешно твърди, че в Луганска и Донецка области на Украйна са осъществени актове на геноцид, и на тази основа призна така наречен „ Донецка национална република “ и „ Луганска национална република “, а по-късно разгласи и реализира „ специфична военна интервенция “ против Украйна “.

Киев „ изрично отхвърля “, че подобен геноцид е осъществен и декларира, че е подал заявление, „ с цел да откри, че Русия няма законово съображение да предприеме дейности в и против Украйна за попречване и наказване на някакъв хипотетичен геноцид “.

Върховният съд на Организация на обединените нации удовлетвори в петък молби от Обединеното кралство, Канада и 30 други страни за присъединяване. Страните имат период до 5 юли да показват мненията си, съгласно правосъдния документ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР