Германската министърка на външните работи Аналена Бербок обвини руския президент

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок обвини руския президент
Коментари Харесай

Германия обвини Путин в целенасочен терор срещу цивилните в Украйна

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок упрекна съветския президент Владимир Путин в целеустремен гнет против инфраструктурата и цивилното население на Украйна , съобщи ДПА.

(*Видеото е архивно!)

" Фактът, че този гнет против инфраструктурата продължава след зимата, е индикативен за това, че съветският президент желае да унищожи страната, желае да унищожи живота на хората тук ", сподели тя на посещаване в една от най-големите енергоцентрали в Украйна. 

Украинският министър на енергетиката Герман Галушченко е уведомил немската министърка за положението на унищожената предишния месец електроцентрала , добавя организацията.

Галушченко съобщи, че Русия е изстреляла общо 11 ракети, от които единствено 6 са били свалени от украинската противовъздушна защита, защото тя не е разполагала с повече противовъздушни ракети. 

С оглед на дефицита на средства за отбрана на въздушното пространство, немската министърка се обърна към интернационалните сътрудници и посочи потребността от засилена противовъздушна защита, която да пази освен огромните градове, само че и инфраструктурата на Украйна.

" Дори в топлите пролетни дни електрозахранването в Украйна трябваше да бъде лимитирано, защото съществени топлоелектрически централи са били изумени при ориентирани против тях набези ", добави Бербок.

Германската външна министърка Аналена Бербок дойде тази заран на посещаване в Киев, което не беше оповестено авансово заради съображения за сигурност.  Това е седмото пътешестване на Бербок в Украйна, откогато съветските сили нахлуха на украинска територия през февруари 2022 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР