Тричленно семейство от Добрич е било задържано от мексиканските гранични

...
Тричленно семейство от Добрич е било задържано от мексиканските гранични
Коментари Харесай

Изрядни са документите на българите, задържани и върнати от Мексико

Тричленно семейство от Добрич е било арестувано от мексиканските гранични управляващи без аргументи и пояснения, а по-късно качено на аероплан за испанската столица Мадрид. Това е следващият случай на върнати български туристи.

От Министерството на туризма са изпратили писмо до посланика на северноамериканската страна в Будапеща и чакат реакция. От Министерството на външните работи пък поучават на страницата си пътуванията до Мексико да са единствено при последна нужда.

Тримата български туристи са пътували с полет от София до Мадрид и оттова до мексиканския курорт Канкун. При инспекция мексиканските гранични управляващи са прибрали паспортите и телефоните им. Задържали ги, а два часа по-късно са ги върнали с противоположен полет до испанската столица.

" По отношение на документи за пътешестване от страна на турооператорите са изцяло изрядни, ваучера за настаняване в хотел, самолетен билет, от страна на пасажера, паспортите са били във годност, тъй че не виждаме причина, а и не се показва такава - за какво се връщат тези хора. Това, което се случва, се случва само от летище Канкун за момента ", съобщи пред Българска национална телевизия Павлина Илиева от Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници.

Един от пострадалите сподели, че не може да си изясни за какво е върнат. Освен тримата българи мексиканските управляващи върнали и чехи и грузинци от същия полет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР