Тричленен въззивен състав на Шуменския окръжен съд потвърди определението на

...
Тричленен въззивен състав на Шуменския окръжен съд потвърди определението на
Коментари Харесай

Надрусан шофьор, клал ченге, остава под стража

Тричленен въззивен състав на Шуменския областен съд удостовери определението на Районния съд в града за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, на Стоян Русев, притеглен като обвинен за осъществяването на четири закононарушения, измежду които е това, че незаконно е попречил на органите на Министерство на вътрешните работи да изпълнят отговорностите си. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

По данни на правосъдната институция, Русев е обвинен още за безчинство, осъществено при ръководство на моторно транспортно средство (МПС); за шофиране след приложимост на опиати, в това число в периода на изтърпяване на наказване „ отнемане от право да ръководи МПС “.

Окръжният съд в Шумен е удостоверил определението на Районния съд в града, откакто е разгледал тъжба от юриста на Русев, който е изискал мярката му за неотклонение да бъде променена в „ домакински арест “ или „ парична гаранция “. Мотивите му са били, че закононарушенията, за които подсъдимият е упрекнат, са с ниска степен на публично заплаха и леко наказуеми, базирайки се на презумпцията за непорочност, че мъжът не е осъждан, както и от нуждата да поставя грижи за малолетното си дете.

Окръжният съд в Шумен, чието определение не предстои на обжалване и протестиране, споделя претекстовете на първоинстанционния съд, както и извода, че е налице обосновано съмнение Русев да е направил закононарушенията, за които е бил притеглен в това си качество, както и да извърши друго закононарушение.

Както Българска телеграфна агенция заяви, на 17 януари, чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен задържаха след гонене из улиците на града лидер, отказал да спре на стоп палка. При ареста водачът извади нож и бе ранен служител на реда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР