Тричленен състава на ВКС определи делото срещу бившия кмет на

...
Тричленен състава на ВКС определи делото срещу бившия кмет на
Коментари Харесай

Районният съд в Плевен ще гледа делото срещу Ценко Чоков

Тричленен състава на Върховен касационен съд дефинира делото против някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков да бъде гледано от Районния съд в Плевен поради отводите на съдиите от Районния съд в Бяла Слатина.

Определението на Върховен касационен съд не предстои на обжалване.

Образуваното пред Върховен касационен съд произвеждане беше за смяна на локалната подсъдимост за разглеждането на делото против Чоков, което беше формирано в Районния съд в Бяла Слатина. Тогава Чоков беше упрекнат за осъществено писмено закононарушение .
 Обвиняват Ценко Чоков и за подправени документи
Обвиняват Ценко Чоков и за подправени документи

В документите има подписите на 14 души от разнообразни обитаеми места в страната

На 20 февруари тази година ръководителят на Районния съд в Бяла Слатина разпореди делото да бъде изпратено до Върховен касационен съд заради неспособност да се образува състав в ръководения от него съд.
Причината за това беше, че всички съдии от Районния съд в Бяла Слатина са се отвели от разглеждане на делото заради няколко аргументи - заради родствени връзки с прокурор по делото; заради близки и родствени връзки с потърпевши от Чоков; както и заради изявления в медиите, в които е изразено подозрение в безпристрастността на магистратите в правосъдния регион.

3-членния състав на Върховен касационен съд приема, че поради невъзможността за формиране на състав в съда, на който делото е подсъдно, то следва да бъде изпратено за разглеждане от различен, идентичен по степен съд, а точно областен съд.

Районният съд в Плевен е определен поради близкото си географско разположение и заради това, че се явява самостоятелен по разпоредбите на функционалната подсъдност.
 Охраната на Гешев снимала Ценко Чоков в ресторанта
Охраната на Гешев снимала Ценко Чоков в ресторанта

От " Студентски град " някогашният кмет отишъл до " Драгалевци ", тъй като му паднала захарта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР