Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отмени присъдата на

...
Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отмени присъдата на
Коментари Харесай

ВКС ”свали” обвиненията срещу Бат Сали, остави само глобата

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) анулира присъдата на Софийския апелативен съд (САС) и доказаната с нея присъда на Софийския градски съд в частите, с които подсъдимият Александър Методиев е приет за отговорен да е направил закононарушение за това, че на 01.05.2016 година в гр. Костенец незаконно пречил на органи на властта – служители на реда от автопатрул, да изпълнят отговорностите си, и с които му бе наложено наказване 6 месеца „ отнемане от независимост “, като го оправдава по обвиняването за това закононарушение.

Върховен касационен съд анулира присъдата на САС в частите, с които във връзка с подсъдимия е наложено общо наказване 6 месеца „ отнемане от независимост “, отсрочено за изпитателен период от 3 години, към което е присъединено наказването „ публично неодобрение “. С решението си Върховен касационен съд променя присъдата на Софийския апелативен съд в частта по отношение на наложените на подсъдимия санкции 6 месеца „ отнемане от независимост “ и „ публично неодобрение “ за осъщественото от него закононарушение за безчинство, като го освобождава от наказателна отговорност и му постанова административно наказване „ санкция “ в размер на 3000 лева

Върховен касационен съд оставя в действие присъдата на САС в останалите й елементи. Решение е дефинитивно.

Делото пред Върховен касационен съд е формирано по касационна тъжба на бранителите на подсъдимия Александър Методиев против въззивната присъда от 07.06.2017 година на Софийския апелативен съд. Тричленният състав на Върховен касационен съд приема касационната тъжба за отчасти основателна.
Припомняме, че на 1 май 2016 година Бат Сали отказал да спре за полицейска инспекция на път в региона на Костенец, държал се жестоко с служителите на реда, заплашвал ги, че ще ги уволни и „ след три дни ще се видят към този момент цивилни “, а по-късно изискал пояснения от началника на локалното полицейско ръководство за дейностите на подчинените му. Когато шефът на РПУ-Костенец помолил депутата да не нарушава публичния ред и да остави служителите на реда да си правят работата, Методиев жестоко му декларирал: „ нема кво да ми се молиш “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР