Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в сила

...
Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в сила
Коментари Харесай

Организаторът на конкурси Страхил Гановски отива в затвора за трафик на хора

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в действие решението на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) по делото против уредника на състезания Страхил Гановски.

Той е е приет за отговорен по обвиняването за присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ), която е правила в страната и чужбина трафик на хора, за което му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година. Признат е за отговорен и като участник в две обособени закононарушения – набиране на лица за да бъдат употребявани за развратни дейности без значение от единодушието им, като действията са осъществени посредством обещаване на облаги и в осъществяване на решение на ОПГ, като му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 1 година и 6 месеца за всяко едно от тях. Определено му е едно общо най-тежко наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 1 година и 6 месеца, чието осъществяване е отсрочено за период от 3 години.

В касационната тъжба на Гановски до Върховен касационен съд се показва, че е осъществено значително нарушаване на процесуалните правила, като се желае анулация на атакуваното решение и връщане на делото за ново разглеждане. Съдебният състав приема жалбата за неоснователна. Според висшите съдии не дава отговор на истината изказванието, че не са разпитани като очевидци с извънредно значение лицата, за които се твърди, че са взели участие в взаимна незаконна активност с подсъдимия. След като наказателното произвеждане против Даниел Буруджиев, Стелиан Лилов, Илиян Сахатчиев, Мартин Сахатчиев и Михаил Димитров е завършило със съглашение, те са изгубили качеството на подсъдими и в правосъдно съвещание на 17.11.2020 година съдът ги е позволил като очевидци. Предходната инстанция се е позовала на показанията им в претекстовете на решението си.

„ Естеството на изпълняваните от него функционалности не е изисквало да контактува с останалите участници (шофьори, куриери), нито с към този момент приобщените към активността девойки. Изводът, че е бил съпричастен, тъй като е набирал млади дами за даване на полови услуги против възнаграждение, а от време на време и посредничил с клиентите, е съответно стимулиран “, пишат висшите съдии. В решението на Върховен касационен съд се показва, че въз основа на многочислени доказателствени източници, уличаващи Гановски като зает с активността на групата, било то като подпомагащ Буруджиев в набирането на проституиращи дами, било то като персонално осигуряващ им клиенти, АСНС е достигнал до извода за виновността му. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР