Тричленен състав на Върховния касационен съд върна за преразглеждане делото

...
Тричленен състав на Върховния касационен съд върна за преразглеждане делото
Коментари Харесай


Тричленен състав на Върховния касационен съд върна за преразглеждане делото против футболиста на Монтана Борислав Балджийски.

Припомняме, че през лятото на 2013 година в региона на пазара " Красно село " той удари с пестник в лицето Петър Алексов поради обидна имитация към другарка на играча.

Последва рухване и удар в железна шахта, предизвикал на Алексов черепно-мозъчна контузия и гибел. През 2016 година състав на Столичния градски съд осъди Балджийски на 4 години дейно, само че сътрудниците им от Апелативния съд замениха присъдата с 3 години условно плюс 5 години изпитателен период, с което футболистът остана на независимост и продължи да упражнява специалността си.

Сега Върховният касационен съд реши, че е нужна по-сериозна присъда, защото задачите на наказването няма по какъв начин да бъдат реализирани с отлагането на изтърпяването му и се произнесе, че при решението на Апелативния съд не е съобразено това, че незаконното действие е породено с " ненужна експанзия, неведнъж надхвърляща мотива за спора ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР